Leivontafoorumin syyskuun haasteeseen leivottu vaalea leipä. Jatkoa siis puolukkaiselle ruisleivälle :) Pidän kovasti hedelmäisistä leivistä ja tätäkin voi muokata mieleisiin hedelmiin ja vaikkapa pähkinöihinkin.
2 leipää
vehnähapanjuuri
50 g vettä
100 g vehnäjauhoja
50 g omenaraastetta
- mittaa aineet kannelliseen purkkiin, jossa on tilaa käymiselle
- sekoita hyvin ja sulje kansi
- anna olla huoneenlämmössä kolme päivää
- sekoittele 1-2 kertaa päivässä
100 g vehnäjauhoja
- lisää neljäntenä päivänä ja sekoita hyvin sekaan
- anna olla vielä yksi päivä huoneenlämmössä
- viidentenä päivänä juuri on valmista käytettäväksi
- säilytä juurta tästä eteenpäin kylmässä
taikina
60 g kuivattuja aprikooseja
- kuutioi ja liota vedessä tunti
- valuta ylimääräinen vesi pois ja jätä odottamaan
175 g vehnähapanjuurta
10 g tuorehiivaa
475 g vehnäjauhoja
100 g durumjauhoja
40 g siirappia
- mittaa yleiskoneen kulhoon ja vaivaa 10-15 minuuttia
- lisää ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
- lisää kuorittu ja kuutioitu omena sekä liotetut aprikoosit
- vaivaa sen verran, että hedelmät ovat tasaisesti taikinassa
- anna levätä 30 minuuttia
- leivo taikinasta kaksi pitkää leipää
- nosta leivät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota hyvin leivinliinan alla
- paista 200 °C noin 35-40 minuuttia
♥ ♥ ♥
Herkullisen näköistä! =)
VastaaPoista