Omena on yksi lempiraaka-aineistani leivonnassa ja näin syksyllä niistä tulee leivottua paljon. Nyt oli vuorossa pienet omenapiiraat, jotka on leivottu taskun muotoon.
noin 15 kpl
taikina
60 g voita
100 g maitorahkaa
60 g maitoa
260 g vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
¾ tl suolaa
- mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- kääri taikina kelmuun ja laita kylmään 1-2 tunniksi
täyte
noin 400 g kuorittua ja kuutioitua omenaa
55 g hillosokeria
50 g fariinisokeria
1 rkl sitruunamehua
- mittaa kattilaan ja keitä 5-10 tai kunnes omenat ovat pehmenneet
- anna jäähtyä
1 rkl kanelia
¼ tl suolaa
¼ tl vaniljan siemeniä
- lisää
- kauli taikina ohueksi levyksi ja ota halkaisijaltaan 10 cm muotilla pyöreitä pohjia
- voitele reunat vedellä ja jaa täyte pohjille
- taita taskuiksi ja nipistele kiinni
- voitele kananmunalla ja paista 200 °C 15-20 minuuttia
- ripottele pinnalle tomusokeria ja nauti lämpimänä
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti