Leivontafoorumin helmikuun haasteen aiheena oli "korvapuustin uudet kasvot". Leivoin pullat heti kuun alussa ja lähestyvä ystävänpäivä innoitti leipomaan suuria suklaisia sydänpuusteja, jotka voi taittaa kahtia ja jakaa ystävän kanssa :) Täytteeseen käytin kaupassa bongattua uutta maitosuklaatuorejuustoa.
Nämä pullat saivat kisassa 2. sijan. Suuret kiitokset pisteistä!
8 suurta pullaa
2 ½ dl maitoa kädenlämpöisenä
30 g tuorehiivaa
75 g sokeria
5 g suolaa
2 g vihreää kardemummaa hienonnettuna
½ kananmuna
65 g pehmeää voita
500 g vehnäjauhoja
- mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa 15 minuuttia
- anna taikinan levätä peitettynä 20-30 minuuttia
- kauli taikinasta noin 35 cm leveä ja 50 cm pitkä suorakaide
- levitä juusto taikinalevylle
1 rkl perunajauhoja hillon sekaan, jos ei ole paistonkestävä hillo
- levitä hillo juuston päälle
- rouhi tai raasta vielä suklaata hillon päälle
- rullaa tiukaksi rullaksi siten, että lyhyempi reuna on syntyvän pötkön pituus
- leikkaa pötkö 8 osaan viistosti, kuten korvapuustitkin
- leikkaa sitten jokainen pala melkein puoliksi aloittaen leveämmästä reunasta ja kapeammasta reunasta jätetään noin 1 cm matkalta leikkaamatta
- nosta leivinpaperille ja avaa sydämen muotoon
- kohota hyvin
- voitele kohonneet pullat
- ripottele päälle ja paista 200 °C kauniin ruskeiksi, noin 12 minuuttia
- koristele jäähtyneet pullat
♥ ♥ ♥
Saisiko ohjeeseen grammamäärät deseinä (esim. Sulkuihin). Helpottaisi leipomista, kun ei ole itsellä vaakaa
VastaaPoistaNetistä löytyy helposti googlen avulla useampi muunnostaulukko leivontaan, joista löytyy perusraaka-aineet grammoina ja tilavuusmittoina :)
Poista