torstai 28. helmikuuta 2013

Suklaiset sydänpuustit



Leivontafoorumin helmikuun haasteen aiheena oli "korvapuustin uudet kasvot". Leivoin pullat heti kuun alussa ja lähestyvä ystävänpäivä innoitti leipomaan suuria suklaisia sydänpuusteja, jotka voi taittaa kahtia ja jakaa ystävän kanssa :) Täytteeseen käytin kaupassa bongattua uutta maitosuklaatuorejuustoa.

Nämä pullat saivat kisassa 2. sijan. Suuret kiitokset pisteistä!


8 suurta pullaa

2 ½ dl maitoa kädenlämpöisenä
30 g tuorehiivaa
75 g sokeria
5 g suolaa
2 g vihreää kardemummaa hienonnettuna
½ kananmuna
65 g pehmeää voita
500 g vehnäjauhoja
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa 15 minuuttia
  • anna taikinan levätä peitettynä 20-30 minuuttia
  • kauli taikinasta noin 35 cm leveä ja 50 cm pitkä suorakaide
1 pkt (160 g) Maraboun maitosuklaalla maustettua Philadelphia-juustoa
  • levitä juusto taikinalevylle
~ 200 g päärynäpalahilloa
1 rkl perunajauhoja hillon sekaan, jos ei ole paistonkestävä hillo
  • levitä hillo juuston päälle
maitosuklaata
  • rouhi tai raasta vielä suklaata hillon päälle
  • rullaa tiukaksi rullaksi siten, että lyhyempi reuna on syntyvän pötkön pituus
  • leikkaa pötkö 8 osaan viistosti, kuten korvapuustitkin
  • leikkaa sitten jokainen pala melkein puoliksi aloittaen leveämmästä reunasta ja kapeammasta reunasta jätetään noin 1 cm matkalta leikkaamatta
  • nosta leivinpaperille ja avaa sydämen muotoon
  • kohota hyvin
½ kananmuna
  • voitele kohonneet pullat
Wiener nougat crushia
  • ripottele päälle ja paista 200 °C kauniin ruskeiksi, noin 12 minuuttia
tomusokeria
  • koristele jäähtyneet pullat







Palkinnoksi saapui makea paketti Fazerilta, kiitos!


2 kommenttia:

  1. Saisiko ohjeeseen grammamäärät deseinä (esim. Sulkuihin). Helpottaisi leipomista, kun ei ole itsellä vaakaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistä löytyy helposti googlen avulla useampi muunnostaulukko leivontaan, joista löytyy perusraaka-aineet grammoina ja tilavuusmittoina :)

      Poista