keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Erilainen toscapiirakka



Idean tähän piirakkaan sain Pernillas praliner -kirjasta. Kivan erilainen vaihtoehto perinteisen toscapiirakan tilalle. Itse pidin tästä kovasti ja miehenkin mielestä tämä oli parempaa kuin perinteinen piirakka.


 22x25 cm reunavuoka

pohja
4 kananmunaa huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 dl raakasokeria
  • vaahdota
1 ½ dl maitoa
150 g voita
  • lämmitä, kunnes voi on sulanut ja lisää vaahtoon
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
  • yhdistä ja lisää vaahtoon
  • kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 20 minuuttia


kuorrutus
150 g voita
1 dl raakasokeria
1 dl siirappia
½ dl vehnäjauhoja
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
4 dl kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, hasselpähkinöitä, manteleita, saksanpähkinöitä tms.
  • lisää kattilaan ja keitä hetki miedolla lämmöllä
  • levitä kuorrute hieman raa'an pohjan päälle
  • jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä
  • jos kuorrutteen levittää liian raa'an pohjan päälle, uppoaa se taikinan alle (pieni valuminen ei haittaa)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti