Idean tähän piirakkaan sain Pernillas praliner -kirjasta. Kivan erilainen vaihtoehto perinteisen toscapiirakan tilalle. Itse pidin tästä kovasti ja miehenkin mielestä tämä oli parempaa kuin perinteinen piirakka.
22x25 cm reunavuoka
pohja
4 kananmunaa huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 dl raakasokeria
- vaahdota
150 g voita
- lämmitä, kunnes voi on sulanut ja lisää vaahtoon
2 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
- yhdistä ja lisää vaahtoon
- kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 20 minuuttia
kuorrutus
150 g voita
1 dl raakasokeria
1 dl siirappia
½ dl vehnäjauhoja
- mittaa kattilaan ja kiehauta
- lisää kattilaan ja keitä hetki miedolla lämmöllä
- levitä kuorrute hieman raa'an pohjan päälle
- jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä
- jos kuorrutteen levittää liian raa'an pohjan päälle, uppoaa se taikinan alle (pieni valuminen ei haittaa)
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti