maanantai 11. helmikuuta 2013

Amerikkalainen omenapiirakka



pitkä irtopohjavuoka tai 24 cm pyöreä vuoka

täyte
1 kg Granny Smith -omenoita
  • kuori ja siivuta, laita kulhoon
½ sitruunan mehu
1 ¾ dl hillosokeria
1 ½ tl kanelia
ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
  • lisää ja sekoita omenoiden sekaan 




taikina
5 dl vehnäjauhoja
190 g kylmää voita
1 dl kylmää vettä
¾ tl suolaa
4 rkl sokeria
½ tl kanelia
  • sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
  • kauli taikinasta reunoille asti ulottuva pohja sekä haluamasi lainen kansi
  • aseta pohjataikina vuokaan ja kaada täyte pohjalle
2 rkl voita
  • laita voi nokareina täytteen päälle ja aseta kansitaikina paikoilleen
kermaa
sokeria
  • voitele pinta kermalla ja ripottele päälle sokeria
  • paista ensin 200 °C 15 minuuttia, laske lämpö 175 °C ja jatka paistamista 45 minuuttia
  • tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa






3 kommenttia:

  1. Tällaista , joskaan ei näin hauskan kauniisti koristeltua, olen syönyt tällä viikolla !
    Arvelen kuitenkin, että maku on sinun leipomuksessa maukkaampi :D

    Hyvää Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Ihanaa ystävänpäivää myös sinulle!

      Poista
  2. Aivan upea kansi piirakalla! Taideteos!!

    VastaaPoista