Idea suklaaleipään lähti leivontafoorumin syyskuun haasteesta, jossa piti olla kaakaota lasissa & lautasella. Teen haasteesta oman viestin, joten tässä vain leivän ohje. Leipä on todella hyvää, makua voisi verrata hieman makeahkoon limppuun.
1 vuokaleipä tai 2 patonkia
225 g haaleaa piimää (tai vettä)
20 g tuorehiivaa
40 g raakasokeria
35 g öljyä
330 g vehnäjauhoja
25 g tummaa kaakaojauhetta
- mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia
- lisää suola ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia
- lisää rouhittu suklaa ja vaivaa vielä sen verran, että suklaa on tasaisesti sekaisin
- anna taikinan levätä 20 minuuttia
- leivo taikinasta joko 1 leipä vuokaan tai 2 patonkia
- kohota hyvin ja paista 180 °C leipää noin 30-35 minuuttia ja patonkia 20-25 minuuttia
♥ ♥ ♥
Näyttää ja kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että tätä on pakko kokeilla :) Hieno tuotekehittely!
VastaaPoistaOnnea voitokkaalle leivälle. Herkullisen näköistä kerrassaan.
VastaaPoistaKiitos :) Suosittelen kyllä kokeilemaan, mukavaa vaihtelua. Kun käyttää tummaa kaakaota ja tosi tummaa suklaata, niin ei tule sitä suklaan makeutta mukaan.
VastaaPoistaTämä oli minullekin ensimmäinen kerta, kun kokeilen suklaata suolaisessa ruuassa. Jonkin verran sitä kyllä käytetään lihan kaverinakin kastikkeissa ja marinadeissa, mutta ei ole tullut koskaan kokeiltua.