maanantai 22. lokakuuta 2012

Hasselpähkinä-suklaakakku



20 cm reunavuoka

pohja
250 g hasselpähkinämassaa (ostettu Ruotsista)
40 g kananmunaa
  • vatkaa sekaisin
2 valkuaista
  • vaahdota ja nostele sekaan
20 g kaakaojauhetta
  • nostele sekaan
  • kaada massa vuokaan ja paista 175 °C noin 20-25 minuuttia
  • anna jäähtyä


suklaamousse
2 keltuaista
  • vaahdota kuumassa vesihauteessa
3 liivatetta
  • sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää vaahtoon
200 g maitosuklaata
  • sulata suklaa ja lisää vaahtoon
3 ¼ dl vispikermaa
  • lisää vaahdotettu kerma
  • kaada massa jäähtyneen pohjan päälle
nougat-kastiketta
  • marmoroi pinta nougat-kastikkeella
  • anna hyytyä kylmässä




6 kommenttia:

  1. Hei, olen jo pidemmän aikaa seurannut ihaillen blogiasi ja tykännyt aina kokeilemistani resepteistä sivuiltasi. :) Voisiko tuon hasselpähkinämassan korvata mantelimassalla vai saako kyseistä tuotetta suomesta?

    VastaaPoista
  2. oijoi....haseelpähkinät ovat suurta herkkua mulle ja tietysti myös suklaa! On varmaan taivaallisen hyvää kakkua! Mistäköhän tuollaista hasselpähkinämassaa saa..

    VastaaPoista
  3. Hmmm, en kyllä ole Suomessa törmännyt tuohon massaan. Ruotsin puolella löytyi ihan tavallisesta marketista leivontahyllyltä. Tämän näköinen paketti kyseessä https://www.handla24.se/ProductImages/a_02/original/7311590001029.jpg

    Pohja toimii varmasti myös mantelimassalla, tosin maku ei ole tietenkään sama.

    VastaaPoista
  4. Voi että nämä sinun kakut on aina niin tyylikkään näköisiä. Ei voi muuta kun ihaillen katsella.

    VastaaPoista
  5. Maria: Voi kiitos! Kyllä sinunkin blogia on ilo katsella :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis kakku, ja varmasti ihanan makuinenkin! Harmi, ettei tuota pähkimämassaa saa Suomesta.

    www.kanelikaruselli.blogspot.fi

    VastaaPoista