Sitruunamarenkipiiras on yksi omista kestosuosikeistani. Tässä piiraassa vadelma tuo kivan lisän makuun ja väriin.
22-24 cm pyöreä vuoka tai pitkä suorakaiteen muotoinen irtopohjavuoka
pohja
150 g kaurakeksejä
- hienonna
- sulata ja sekoita keksimurun kanssa
- painele tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
- nosta kylmään odottamaan
vadelmatäyte
2 ½ dl vadelmia
1 ¾ rkl maizenaa
1 tl sokeria
- mittaa kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen
- anna seoksen pulpahtaa ja nosta pois liedeltä
- levitä keksipohjan päälle
sitruunatäyte
4 dl makeutettua kondensoitua maitoa
2 sitruunan raastettu kuori
1 ¾ dl puristettua sitruunamehua
3 keskikokoista keltuaista
1 ½ rkl maizenaa
- mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi
- kaada täyte vuokaan vadelmatäytteen päälle ja tasoita
- paista 175 °C noin 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt
- jäähdytä ja nosta kylmään
- leikkaa täysin viilentynyt piiras annospaloiksi tai halutessasi voit tarjoilla kokonaisena piiraana
italialainen marenki
2 ⅓ dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
⅔ dl vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna sekoittamatta 118 °C
- vaahdota samalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- lisää valkuaisvaahtoon ja vaahdota vielä hetki
- kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vispaten
- jatka vaahdottamista, kunnes marenki on haaleaa, jämäkkää ja kiiltävää
- pursota tai levitä annospaloille/piiraan päälle ja töhötä pintaan kaunis väri
♥ ♥ ♥
Johan on herkun näköinen piiras!!! Kokeiluun menee!
VastaaPoistaIhana tuo vadelmatäyte tuolla! En oo itse sitruuna-marenkipiiraan suurin ystävä, mutta tällasella twistillä se olis varmasti ihan huippuihanaa ♥ Näyttää täydelliseltä! :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :) Ja tässä on helppo käyttää omia lempimarjojakin. Ohjekin poikkeaa aiemmasta ohjeestani, jossa keitetään sitruunakiisseli muropohjan päälle, tässä eri raaka-aineita ja paistetaan uunissa. Tämä on enemmän key lime pie -tyyppinen täyte :)
PoistaOoh! Ihana resepti, pakko kokeilla. Tavallista oon jo monet kerrat tehnyt, mutta vadelmaversio sitruunalla, pakko olla hyvä kombo!
VastaaPoistaSopivat kyllä hyvin yhteen :) Ja täyte muutoinkin on enemmän key lime pie -tyyppinen kuin perinteinen keitetty kiisselitäyte.
PoistaOijoi ihana idea käyttää piirakkavuokaa noin! Näyttää tosi hyvältä :) Rakastan marenkia! Lähiäikoina olen itse vakaillut sveitsiläistä marenkia lähinnä. Niin pehmeää!
VastaaPoistaTällä vuoalla saa kyllä tehtyä kivasti myös leivoksia :) Saa hieman vaihtelua kakkupaloille.
Poista