torstai 6. joulukuuta 2012

Piparkakkutalo 2012

Tänäkin jouluna talo syntyi samoilla kaavoilla. Koristelu hieman erilainen kuitenkin, mm. ikkunoita koristaa havuköynnökset ja maa on lumen peitossa :)9 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis! Pieniä söpöjä yksityiskohtia täynnä!

  VastaaPoista
 2. Voi hitsi, kun on hieno! Mahtavia yksityiskohtia ja todella kaunis kokonaisuus. Tuollaisen piparkakkutalon minäkin haluaisin.

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja taiten tehty!

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava piparitalo!! Mitä olet käyttänyt "ikkunalaseihin?"
  Entä olisiko mahdollista saada kaava.... Tai edes jonkunlaiset mitat, kaikki suhteet tuntuu olevan niin kohdallaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille :)

  caysa: Kaavat ja kasausohje löytyy Piparkakkutalot-kirjasta (Ylva Norman, Eva Grane). Kirjassa on muitakin kivoja kaavoja :) Ikkunat on tehty isomaltoosista. Ensin paistoin osat ja sitten sulatin kattilassa isomaltoosin. Lisäksi ripottelin ikkunoiden päälle vielä hieman hienoa sokeria.

  VastaaPoista
 6. ihan mielettömän kaunis! omat viritykset on vähän toista, mut eipä haittaa :D

  VastaaPoista
 7. Koristelitko ensin ja kokosit sitten vai päinvastoin?
  Millä liimasit kokoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa koristelin ensin osat ja kokosin vasta sitten. Katon, liitoskohdat kuten talon kulmat, jääpuikot yms laitoin vasta kokoamisen jälkeen. Olen kasannut talot sillä valmiilla kaupassa myytävällä "tomusokeri"kuorrutteella. Jähmettyy hitaammin kuin sulatettu sokeri, mutta sulatetun sokerin ruskea sävy alkaa tulemaan saumakohtien koristeluiden läpi melko nopeasti ja se ei ole mielestäni kaunista. Ennemmin käyttää hieman enemmän aikaa talon kasaamiseen :)

   Poista