maanantai 4. heinäkuuta 2016

Latte-juustokakku & mirror glaze -peilikiille



Maitosuklaan ja kahvin makuinen latte-juustokakku sopii aikuiseen makuun. Kakun pinnalla on kauniisti kiiltävä maitokahvin värinen mirror glaze -peilikiille.


20 cm kakku

pohja
1 pkt (175 g) Domino-keksejä
25 g espressoa
  • hienonna keksit ja sekoita joukkoon espresso
  • painele pohja vuokaan siten, että reunoille jää hieman tyhjää (käytä apuna 18 cm reunavuokaa)

mousse
200 g tuorejuustoa
150 g cremè fraîchea
2 tl vaniljasokeria
80 g tomusokeria
  • mittaa kulhoon ja vispaa kuohkeaksi
100 g espressoa
  • lisää
40 g Kahlua-kahvilikööriä
4 liivatetta
  • kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet siihen
  • kaada seos ohuena nauhana massaan koko ajan sekoittaen
100 g maitosuklaata
  • sulata ja lisää massaan
225 g vispikermaa
  • vaahdota ja lisää massaan
  • kaada mousse vuokaan pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään
  • nosta hyytynyt kakku pakkaseen, pinta ja reunat saisivat olla kohmeessa kuorruttaessa kakkua

mirror glaze -peilikiille
115 g glukoosisiirappia
185 g sokeria
50 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna 115 °C, vältä sekoittamista kuumentamisen aikana
170 g kondensoitua maitoa
30 g espressoa
  • lisää
7 liivatetta
  • lisää liotetut liivatteet ja sekoita varovasti
  • paina kelmu kiilleseoksen pintaa vasten tai hämmentele varovasti jäähtymisen aikana kuorettumisen estämiseksi, varo sekoittamasta ilmakuplia kiillemassaan
  • jäähdytä 35 °C, jolloin kiille on käyttölämpötilassa
  • kurkkaa kuorruttaminen instagram-tililtäni
  • kiille hyytyy nopeasti, joten toimi ripeästi
  • siisti kakun alareuna kiilteen hyydyttyä ja nosta kakku tarjoiluvadille
  • koristele oman maun mukaan






3 kommenttia:

  1. Katsoinkin jo instasta tätä videota kiilteestä. Ihanan näköinen kakku, ja maku olis kyllä mieleen. :p

    VastaaPoista
  2. Kaunis kakku... ja varmaan hyvän makuinenkin!

    VastaaPoista