Maitosuklaan ja kahvin makuinen latte-juustokakku sopii aikuiseen makuun. Kakun pinnalla on kauniisti kiiltävä maitokahvin värinen mirror glaze -peilikiille.
20 cm kakku
pohja
1 pkt (175 g) Domino-keksejä
25 g espressoa
- hienonna keksit ja sekoita joukkoon espresso
- painele pohja vuokaan siten, että reunoille jää hieman tyhjää (käytä apuna 18 cm reunavuokaa)
mousse
200 g tuorejuustoa
150 g cremè fraîchea
2 tl vaniljasokeria
80 g tomusokeria
- mittaa kulhoon ja vispaa kuohkeaksi
- lisää
4 liivatetta
- kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet siihen
- kaada seos ohuena nauhana massaan koko ajan sekoittaen
- sulata ja lisää massaan
- vaahdota ja lisää massaan
- kaada mousse vuokaan pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään
- nosta hyytynyt kakku pakkaseen, pinta ja reunat saisivat olla kohmeessa kuorruttaessa kakkua
mirror glaze -peilikiille
115 g glukoosisiirappia
185 g sokeria
50 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna 115 °C, vältä sekoittamista kuumentamisen aikana
30 g espressoa
- lisää
- lisää liotetut liivatteet ja sekoita varovasti
- paina kelmu kiilleseoksen pintaa vasten tai hämmentele varovasti jäähtymisen aikana kuorettumisen estämiseksi, varo sekoittamasta ilmakuplia kiillemassaan
- jäähdytä 35 °C, jolloin kiille on käyttölämpötilassa
- kurkkaa kuorruttaminen instagram-tililtäni
- kiille hyytyy nopeasti, joten toimi ripeästi
- siisti kakun alareuna kiilteen hyydyttyä ja nosta kakku tarjoiluvadille
- koristele oman maun mukaan
♥ ♥ ♥
Katsoinkin jo instasta tätä videota kiilteestä. Ihanan näköinen kakku, ja maku olis kyllä mieleen. :p
VastaaPoistaKaunis kakku... ja varmaan hyvän makuinenkin!
VastaaPoistaIhan huikeen hieno kakku, vautsi!! ♥
VastaaPoista