keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ruusukaali-pekonipiirakka



Viikonlopun vieraille tuli leivottua suolaiseksi herkuksi ruusukaali-pekonipiirakkaa. Olen jo pitkään halunnut tehdä jotakin ruusukaaleista ja nyt ne päätyivät piirakkaan. Piirakka maistui myös tuolle kaalivastaiselle miehelleni :)


24 cm reunavuoka

pohja
100 g voita
200 g täysjyvävehnäjauhoja
¼ tl suolaa
1 keskikokoinen kananmuna
1 rkl kylmää maitoa
  • mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille


täyte
300 g ruusukaaleja
  • poista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois
  • leikkaa kaalit puoliksi ja laita kattilaan
200 g kermaa
  • lisää kattilaan ja keitä kaaleja noin 7 minuuttia
  • jätä seos jäähtymään
140 g pekonia
2 pientä punasipulia
  • pilko ja paista
  • jätä jäähtymään
150 g crème fraîchea
150 g juustoraastetta
3 keskikokoista kananmunaa
persiljaa hienonnettuna
suolaa
pippuria
  • yhdistä kaikki täytteen ainekset sekoita sekaisin
  • kaada täyte pohjalle ja tasoita
  • paista 180 °C noin 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte on asettunut


1 kommentti: