Viikonlopun vieraille tuli leivottua suolaiseksi herkuksi ruusukaali-pekonipiirakkaa. Olen jo pitkään halunnut tehdä jotakin ruusukaaleista ja nyt ne päätyivät piirakkaan. Piirakka maistui myös tuolle kaalivastaiselle miehelleni :)
24 cm reunavuoka
pohja
100 g voita
200 g täysjyvävehnäjauhoja
¼ tl suolaa
1 keskikokoinen kananmuna
1 rkl kylmää maitoa
- mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
täyte
300 g ruusukaaleja
- poista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois
- leikkaa kaalit puoliksi ja laita kattilaan
- lisää kattilaan ja keitä kaaleja noin 7 minuuttia
- jätä seos jäähtymään
2 pientä punasipulia
- pilko ja paista
- jätä jäähtymään
150 g juustoraastetta
3 keskikokoista kananmunaa
persiljaa hienonnettuna
suolaa
pippuria
- yhdistä kaikki täytteen ainekset sekoita sekaisin
- kaada täyte pohjalle ja tasoita
- paista 180 °C noin 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte on asettunut
♥ ♥ ♥
Oi, kuulostaa piirakalta mun makuun!
VastaaPoista