Tämä raikas ja hedelmäinen moussekakku sopii useampaan erikoisruokavalioon. Siitä huolimatta kakku oli todella hyvän makuinen :) Kakku on luontaisesti gluteeniton, munaton ja maidoton. Käytin ohjeessa vispiä, jota ei löydy kaupan hyllyiltä, joten laitan ohjeeseen kaupasta löytyvän vaihtoehdon.
24 cm tai 2 kpl 16 cm kakkuja
pohja
100 g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
1 (~ 110 g) kypsä banaani
135 g sokeria
- vaahdota
145 g riisijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
- yhdistä kuivat aineet
- lisää vuorotellen kuivien aineiden kanssa
- levitä taikina voidellun reunavuoan pohjalle ja paista 175 °C noin 20 minuuttia
- anna jäähtyä
- kostuta pohja hyvin
- tee pohjalle hillorengas
mousse
300 g Alpro soya cremoso persikkaa
225 g Santa maria kermaista kookosmaitoa
200 g mangopyrettä
130 g passionpyrettä
2 tl vaniljasokeria
- mittaa kulhoon ja sekoita
- sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää massaan
- vaahdota ja kääntele massaan
- kaada pohjalle ja tasoita pinta
- nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään
♥ ♥ ♥
Mahtavasti onnistunut juustokakku. Kaunis! Tuon täytteen ohjeen nappaanki heti ylös! Mango ja passion sopii täydellisesti yhteen. Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKiitos :) Makumaailma kuuluu omiinkin lemppareihin, ihanan raikas :)
PoistaUpea! Otanpa ohjeen mukaani.
VastaaPoistaupea! todella kaunis! mitä pyreitä olet käyttänyt? jotain valmiita peruskaupasta, vai? :)
VastaaPoistaMangoa löytyy ihan marketista, Bonne-merkkistä ainakin. Passionia ei taida taas marketista löytyä valmiina pyreenä eli sen voi korvata tuoreella hedelmällä (siemenet voi paseerata pois, jos ei halua niitä mukaan kakkuun). Jos on mahdollisuus tukkuostoksiin niin sitten löytyy valmiina tätäkin.
PoistaMikä olisi tuon cremoson tilalle hyvä, kun täältä Lahdesta sitä ei löydy :/
VastaaPoista-Jenni-
Tilalle käy mikä vain makumaailmaan sopiva maidoton jogurtti :) Alprolla muitakin hedelmäisiä ja myös kookos.
Poista