tiistai 1. joulukuuta 2015

Röyhelökukat ja tuparikakku (alekoodi)Muutto on vihdoinkin ohi ja uudessa kodissa on nyt asuttu kuukausi. Tupareita vietimme viime sunnuntaina ja vieraita kävikin mukavasti - noin 50. Halusin leipoa suuren kotia kuvastavan kakun ja kakku onkin toteutettu yhteistyössä Unelmakakkujen kanssa. Kakusta löytyy keltaista, rosoista, pitsiä ja ripaus romantiikkaa. Sisälleen kakku kätkee jouluisen porkkanakakun, jonka kreemiin on murusteltu piparkakkuja. Kreemin lisäksi kakun väleissä oli omenapalahilloa.

Nyt on oiva tilaisuus käydä shoppailemassa perheen leipureille pukinkonttiin leivontatarvikkeita. Saat koodilla "tuparit" 20% alennuksen tilauksen loppusummasta Unelmakakkujen verkkokaupassa. Koodi on voimassa vuoden loppuun asti.


Unelmakakut toimittivat minulle tuotepaketin, jonka avulla koristelin kakun.

Kaulin paksuuden vakaimella oli todella kätevä ja sokerimassan sai tasaisen ohueksi.

Kukkamuottisetillä saa tehtyä monenlaisia kukkia - suloisia pikkukukkia...


...sekä suuria röyhelökukkia (ohje lopussa).

Paketissa oli keltaista sokerimassaa sekä turkoosia kukkamassaa. Kummatkin olivat todella mukava työstää, massa oli sopivan elastista eikä halkeillut ikävästi. Aluksi kukkamassa tuntui hirmu kovalta, mutta hetken pyörittelyn jälkeen siitä oli helppo kaulita ja muotoilla ohuita kukan osia. Kukkamassa olikin minulle uusi tuttavuus kuten myös isojen kukkien valmistus mistään massasta. Ensikertalaiseksi onnistuin mielestäni erittäin hyvin :) Myös sokeripitsin valmistaminen oli helppoa. Ainut miinus siitä, että muotti oli valkoinen kuten massakin ja oli vaikea nähdä, onko muotissa ylimääräistä massaa.


Kakuntasoittajalla sai sokerimassan vaivattomasti sileäksi kakun pinnalle.Ja lopuksi ohje upeiden röyhelökukkien valmistamiseen :)


1. Tee kukkamassasta soikea pallo puisen grillivartaan päähän. 
2. Kauli massa 1 mm paksuiseksi levyksi ja ota pienehköllä kukkamuotilla kukan ensimmäinen kerros. Viillä reunoihin pienet viillot.
3. Ohenna marsipaanityökalun avulla reunat ohueksi röyhelöksi.
4. Työnnä osa vartaaseen, levitä elintarvikeliimaa palloon ja paina varovasti osa kaksin kerroin pallon ympärille.
5. Liimaa toinen reuna keskelle.
6. Liimaa toinen reuna toiselle puolelle keskelle.
7. Toista sama 2-3 kertaa, mutta käytä joka kerralla pykälän suurempaa muottia.
8. Tee loput kerrokset samoin, mutta jätä taittelu välistä. Riittää, että kerroksen pujottaa vartaaseen ja liimaa kiinni kukkaan. Käytä myös näissä kerroksissa joka kerroksella pykälän suurempaa muottia.
9. Kukan kokoon vaikuttaa käytettyjen muottien koko ja kerrosten määrä.
10. Voit pujottaa lopuksi vartaaseen styroksisen kuivatusalustan, jotta kukka pysyy paremmin muodossaan ja poistaa sen, kun kukka on kuivunut.


Yhteistyössä


2 kommenttia:

  1. No höh, ei tuo alennuskoodi toiminut:-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi :/ Laitoin viestiä eteenpäin, että mistä on mahtanut johtua.

      Poista