Kirpeän makea puolukka-marenkipiirakka sopii hyvin pikkujouluajan ja joulun kahvipöytään.
24 cm reunavuoka
pohja
200 g Bastogne-keksejä
70 g pekaanipähkinöitä
1 rkl fariinisokeri
- mittaa tehosekoittimeen ja hienonna
- sulata ja sekoita joukkoon keksimuruseos
- painele tiiviisti vuoan pohjalle ja noin 3 cm reunoille
- nosta kylmään odottamaan
täyte
3 dl soseutettua puolukkaa
1 ¾ dl sokeria
120 g pehmeää voita
3 keskikokoista kananmunaa
3 rkl sitruunamehua
3 rkl maissitärkkelystä
- mittaa kattilaan ja kuumenna koko ajan vispaten kunnes seos pulpahtaa
- ota kattila liedeltä
- lisää ja sekoita
- kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta
- nosta kylmään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään
marenki
2 dl sokeria
¾ dl vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna 124 °C
1 rkl sokeria
- vaahdota samalla kun sokeriseos kiehuu
- kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vispaten
- jatka vispaamista, kunnes marenki on jämäkkää ja jäähtynyt haaleaksi
- levitä marenki aaltoilevaksi kerrokseksi piiraan päälle
- ripottele pinnalle
♥ ♥ ♥
No nyt on minun makuuni kakku. Tosi nätti.
VastaaPoistaKiitos :) Suosittelen kokeilemaan, itsekin joutui tekemään heti uudestaan toisen :D
PoistaOi, näyttää niin pehmeältä ja herkulliselta! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Sitä tämä tosiaan on :)
Poista