keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Rouhea päärynäkeikauspiirakka



Syksyn sadosta voi leipoa herkullisen rouhean keikauspiirakan. Tein piirakan päärynöistä, mutta myös omenat sopivat tähän yhtä hyvin.


noin 24 cm reunavuoka

vuoan pohjalle
50 g pekaanipähkinöitä
  • rouhi ja ripottele vuoan pohjalle
50 g fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
  • sekoita ja ripottele pähkinärouheen sekaan
4 keskikokoista päärynää
  • kuori, poista siemenkodat ja kuutioi
  • ripottele vuokaan


taikina
100 g voita
  • mittaa kulhoon ja sulata mikrossa
150 g sokeria
150 g kananmunia
150 g piimää
  • lisää
165 g vehnäjauhoja
35 g kaurahiutaleita
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan
  • sekoita nopeasti sekaisin ja kaada vuokaan
  • paista 175 °C noin 45 minuuttia
  • kumoa piirakka hieman jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa
 

1 kommentti: