En ollut ajatellutkaan, että ihanaa kermalikööriä voisi valmistaa itsekin, ennen kuin luin tästä nettikeskustelusta. Ja kyllä kannatti kokeilla - tämä on todella hyvää! Oman liköörini maustoin karamelli-makusiirapilla ja sen voi halutessaan jättää ohjeesta poiskin tai vaihtaa johonkin muuhun makuun. Viskiksi nappasin miehen kätköistä 12 vuotta vanhaa Chivas Regalia.
vajaa litra likööriä (noin 15 %)
¼ vaniljatanko
- halkaise ja kaavi siemenet esimerkiksi mukiin, laita myös tanko mukiin
- mittaa mukiin
½ dl espressoa (tai vahvaa kahvia)
- kaada kuumana mukiin ja sekoita kunnes kaakaojauhe on sekoittunut
- anna hetken maustua ja poista vaniljatanko
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
3 dl viskiä
4 rkl karamelli-makusiirappia
- kaada kaikki ainekset puhtaaseen pulloon ja ravista hyvin sekaisin
- säilytä kylmässä ja ravista aina ennen käyttöä
♥ ♥ ♥
Kuulostaa ihanalta, kokeiluun....
VastaaPoista