keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Galette



Nämä rustiikkiset galette-piiraat ovat hurjan hyviä ja helppo tehdä. Lisäksi täytteitä voi muunnella oman maun mukaan. Ohjeen taikinasta tulee 2 piirasta ja toisesta tein tomaatti-mozzarellatäytteisen ja toisesta makeamman vuohenjuusto-päärynätäytteisen.


taikina
145 g vehnäjauhoja
100 g grahamjauhoja
60 g oliiviöljyä
7 g suolaa
15 g sokeria
90 g kylmää vettä
1 keltuainen
  • sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kääri taikina kelmuun ja laita kylmään vähintään 30 minuutiksi
  • jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin osa leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi levyksi
  • laita pohjat leivinpaperin kanssa uunipelleille ja levitä päälle haluamasi täytteet jättäen noin 5 cm tyhjää tilaa taikinalevyjen reunoille
  • taita reunat täytteen päälle
  • paista 200 °C 30-40 minuuttia


tomaatti-mozzarellatäyte
100 g ranskankermaa
30 g kananmunaa
suolaa
pippuria
  • sekoita ja levitä pohjalle
mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
pestoa
  • asettele päälle mozzarellapaloja, halkaistuja kirsikkatomaatteja sekä pestoa
  • taita reunat ja paista




vuohenjuusto-päärynätäyte
100 g pehmeää vuohenjuustoa
50 g ranskankermaa
30 g kananmunaa
  • sekoita ja levitä pohjalle
päärynää
saksanpähkinöitä
  • kuori ja siivuta päärynä
  • asettele siivut pohjalle ja ripottele päälle rouhittua saksanpähkinää
  • taita reunat ja paista
  • nauti vaahterasiirapin tai hunajan kanssa




1 kommentti: