Nämä rustiikkiset galette-piiraat ovat hurjan hyviä ja helppo tehdä. Lisäksi täytteitä voi muunnella oman maun mukaan. Ohjeen taikinasta tulee 2 piirasta ja toisesta tein tomaatti-mozzarellatäytteisen ja toisesta makeamman vuohenjuusto-päärynätäytteisen.
taikina
145 g vehnäjauhoja
100 g grahamjauhoja
60 g oliiviöljyä
7 g suolaa
15 g sokeria
90 g kylmää vettä
1 keltuainen
- sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- kääri taikina kelmuun ja laita kylmään vähintään 30 minuutiksi
- jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin osa leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi levyksi
- laita pohjat leivinpaperin kanssa uunipelleille ja levitä päälle haluamasi täytteet jättäen noin 5 cm tyhjää tilaa taikinalevyjen reunoille
- taita reunat täytteen päälle
- paista 200 °C 30-40 minuuttia
tomaatti-mozzarellatäyte
100 g ranskankermaa
30 g kananmunaa
suolaa
pippuria
- sekoita ja levitä pohjalle
kirsikkatomaatteja
pestoa
- asettele päälle mozzarellapaloja, halkaistuja kirsikkatomaatteja sekä pestoa
- taita reunat ja paista
vuohenjuusto-päärynätäyte
100 g pehmeää vuohenjuustoa
50 g ranskankermaa
30 g kananmunaa
- sekoita ja levitä pohjalle
saksanpähkinöitä
- kuori ja siivuta päärynä
- asettele siivut pohjalle ja ripottele päälle rouhittua saksanpähkinää
- taita reunat ja paista
- nauti vaahterasiirapin tai hunajan kanssa
♥ ♥ ♥
Kuulostaa tosi hyvältä! Pakko testata joku päivä :)
VastaaPoista