24 cm piirakkavuoka tai pitkä irtopohjavuoka
taikina
150 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
¾ dl tomusokeria
½ tl kanelia
1 kananmuna
½ rkl maitoa
- sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
- kääri kelmuun ja laita kylmään vähintään tunniksi
täyte
1 ½ l (pakaste)kirsikoita perattuina ja kivet poistettuina
1 ½ dl hillosokeria
1 vaniljatanko halkaistuna
- mittaa aineet kattilaan ja kiehauta
3 rkl perunajauhoja
- sekoita ja suurusta täyte
- poista vaniljatanko
- mausta ja anna jäähtyä
- jaa taikina kahteen osaan siten, että toinen osa on hieman suurempi
- kauli suurempi osa pohjaksi siten, että taikina yltää hieman yli reunojen
- levitä täyte pohjalle ja taita taikinan reunat täytteen päälle
- voitele reunat maidolla
- kauli pienempi osa taikinaa kanneksi
- nosta kansi paikoilleen ja paina yli menevä taikina vuoan reunoja vasten pois
- jääneestä taikinasta voit tehdä koristeita piirakan päälle
- pistele kanteen reikiä haarukalla ja voitele maidolla
- ripottele pinnalle ja paista uunin alatasolla 175 °C noin 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea
- tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa
♥ ♥ ♥
Ihanan näköinen! Tätä täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaHerkullisen näköistä. :)
VastaaPoistaKanelista tuli kiva syksyinen säväys piiraaseen :) Ja sopi se muutenkin hyvin kirsikan kaveriksi.
VastaaPoistaVihdoin ihana resepti kirsikoille! Nam!
VastaaPoista