Syntymäpäivilläni oli tarjolla possuburgerit, joihin leivoin bataattisämpylät. Sämpylät sopivat hyvin näihin burgereihin ja olivat myös meheviä.
20-22 kpl
500 g bataattisosetta
300 g vettä
300 g maitoa
40 g tuorehiivaa
1150 g vehnäjauhoja
- mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 12 minuuttia
- lisää ja jatka vaivaamista noin 7 minuuttia
- anna taikinan levätä kulhossa peitettynä 2 tuntia
- paina taikina alas kaksi kertaa levon aikana
- leivo taikinasta hieman litteitä sämpylöitä ja ripottele päälle jauhoja
- kohota hyvin ja paista 200 °C 12-15 minuuttia
♥ ♥ ♥
Kiva tehdä sämpylät hieman tavallisesta poiketen. Itse tehdyt hampurilaiset ovat kyllä mielestäni parempia kuin hesen tai mäkkärin. :)
VastaaPoistaTotta, itse tehdyt on parhaita :)
PoistaTodella herkullisen näköisiä. Pitää kokeilla näitä, olen todella utelias tietämään millaisen maun bataatti antaa noihin sämpylöihin. Hyvä tapa syödä vihanneksia :)
VastaaPoista