lauantai 10. elokuuta 2013

Bataattisämpylät



Syntymäpäivilläni oli tarjolla possuburgerit, joihin leivoin bataattisämpylät. Sämpylät sopivat hyvin näihin burgereihin ja olivat myös meheviä.


20-22 kpl

500 g bataattisosetta
300 g vettä
300 g maitoa
40 g tuorehiivaa
1150 g vehnäjauhoja
  • mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 12 minuuttia
32 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista noin 7 minuuttia
  • anna taikinan levätä kulhossa peitettynä 2 tuntia
  • paina taikina alas kaksi kertaa levon aikana
  • leivo taikinasta hieman litteitä sämpylöitä ja ripottele päälle jauhoja
  • kohota hyvin ja paista 200 °C 12-15 minuuttia

3 kommenttia:

  1. Kiva tehdä sämpylät hieman tavallisesta poiketen. Itse tehdyt hampurilaiset ovat kyllä mielestäni parempia kuin hesen tai mäkkärin. :)

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköisiä. Pitää kokeilla näitä, olen todella utelias tietämään millaisen maun bataatti antaa noihin sämpylöihin. Hyvä tapa syödä vihanneksia :)

    VastaaPoista