Leivontafoorumilla on tässä kuussa toinenkin haaste. Valion extra-haaste, jossa tulee tehdä rahkaherkku käyttäen maustettuja rahkoja. Valitsin rahkoista uusimman eli makean mansikan. Mansikkakausi lähestyy
ja mansikan rinnalle sopii hyvin raikas raparperi. Ihan vielä ei saanut
hyödynnettyä oman pihan satoa, mutta pian sekin on mahdollista. Tällä
kertaa piti tyytyä tekemään tilaa pakastimeen ja käyttämään viime kauden
viimeisiä raparperi- ja mansikkakätköjä. Hyvää ja raikasta tuli
niidenkin kanssa :) Maljoissa on pohjalla raikas raparperitahna ja päällä mansikkainen
rahkamousse. Koristeena mansikkalohkoja, sesam-tuilekeksejä ja pienet
orvokit. Maljoina toimii pienet kertakäyttöiset viinilasit.
noin 15annosta
300 g (pakaste)raparperia pilkottuna
tilkka vettä
- mittaa kattilaan ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet
- lisää vettä tarvittaessa
- soseuta raparperit sauvasekoittimella hienoksi soseeksi ja paseeraa vielä siivilän läpi
- sosetta tarvitaan 200 g
90 g ruokosokeria
60 g voita1 iso kananmuna
1 iso keltuainen
5 g maissitärkkelystä
- mittaa valmis sose ja kaikki muut aineet kattilaan
- kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes voi on sulanut
- nosta lämpöä ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen
- siivilöi valmis tahna, jotta mahdolliset keittämisen aikana syntyneet kokkareet jäävät pois
- jäähdytä ja jaa maljojen pohjalle
mansikkarahkamousse
400 g makeaa mansikkarahkaa
250 g mascarpone-juustoa
- vispaa sekaisin
1 dl mansikkasurvosta
2 rkl sitruunamehua2 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
- lisää ja sekoita
- jaa maljoihin raparperitahnan päälle
tuoreita mansikoita
- pilko ja ripottele rahkamoussen pinnalle
- nosta maljat kylmään
65 g tomusokeria
20 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
- mittaa kulhoon ja sekoita
40 g vettä
30 g voisulaa- lisää ja sekoita vispilällä tasaiseksi
15 g sesaminsiemeniä
- lisää ja sekoita
- nosta kylmään tunniksi
- nostele teelusikalla taikinaa uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä ihan ohuiksi kiekoiksi
- jätä muutamia senttejä kiekkojen väliin, tuilet leviävät/valuvat pitkin peltiä jonkin verran
- paista 190 °C kauniin ruskeiksi, noin 7 minuuttia
- anna jäähtyä ja koristele maljat kekseillä
- keksit voivat nahistua, jos ovat pitkään jääkaapissa, joten ne kannattaa asetella paikoilleen vasta lähempänä tarjoilua
Valio valitsi haasteen herkuista kolme parasta ja palkitsi nämä Kakkujen kuningattaret -kirjalla. Ilokseni sain kuulla, että herkkuni oli yksi näistä kolmesta :) Kirja vaikuttaa herkulliselle ja kuvat ovat kauniita. Pikkuinen Unnakin nukahti kuolaten kirjan päälle, hih :)
♥ ♥ ♥
Täytyypä näitäkin ihanuuksia kokeilla joskus. Nyt onneksi jo saa omasta maasta raparperiä. Blogissasi on kivoja juttuja. Toivon sinulle oikein hyvää kesää!
VastaaPoistaT: Napsu58
Juu nyt löytyy jo uutta satoa :) Tulossa onkin lisää raparperireseptejä.
PoistaHyvää kesää myös sinulle!