Mielessä kummitteli briossitaikinasta tehdyt hampurilaissämpylät, joten olihan sellaiset tehtävä. Sämpylät sopivat kyllä hyvin hampurilaisiin, ihanan pehmeät ja maukkaat :) Tästä ohjeesta tein 4 sämpylää ja yhden vuokaleivän.
500 g vehnäjauhoja
70 g sokeria
15 g tuorehiivaa
5 isoa kananmunaa huoneenlämpöisenä
50 g maitoa
- mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja sekoita lapavatkaimella muutama minuutti, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin
- anna olla 10 minuuttia
- lisää ja sekoita pienellä nopeudella noin 8 minuuttia tai kunnes taikinassa on hyvä sitko
- sekoita pienellä nopeudella ja lisää voi vähän kerrallaan
- sekoita lopuksi hetki keskinopeudella, kunnes taikina on sileää
- paketoi taikina kelmuun ja nosta kylmään vähintään neljäksi tunniksi, kylmää taikinaa on helpompi käsitellä
- leivo taikinasta haluamasi muotoiset briossit
- kohota hyvin, taikina on raskas ja kohotus vei aikaa noin 4 tuntia
- voitele ja paista 175 °C sämpylöitä 15-18 minuuttia ja vuokaa 30-35 minuuttia + 5 minuuttia ilman vuokaa
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti