tiistai 7. toukokuuta 2013

Briossi



Mielessä kummitteli briossitaikinasta tehdyt hampurilaissämpylät, joten olihan sellaiset tehtävä. Sämpylät sopivat kyllä hyvin hampurilaisiin, ihanan pehmeät ja maukkaat :) Tästä ohjeesta tein 4 sämpylää ja yhden vuokaleivän.


500 g vehnäjauhoja
70 g sokeria
15 g tuorehiivaa
5 isoa kananmunaa huoneenlämpöisenä
50 g maitoa
  • mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja sekoita lapavatkaimella muutama minuutti, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin
  • anna olla 10 minuuttia
14 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja sekoita pienellä nopeudella noin 8 minuuttia tai kunnes taikinassa on hyvä sitko
250 g voita hieman pehmenneenä
  • sekoita pienellä nopeudella ja lisää voi vähän kerrallaan
  • sekoita lopuksi hetki keskinopeudella, kunnes taikina on sileää
  • paketoi taikina kelmuun ja nosta kylmään vähintään neljäksi tunniksi, kylmää taikinaa on helpompi käsitellä
  • leivo taikinasta haluamasi muotoiset briossit
  • kohota hyvin, taikina on raskas ja kohotus vei aikaa noin 4 tuntia
kananmuna
  • voitele ja paista 175 °C sämpylöitä 15-18 minuuttia ja vuokaa 30-35 minuuttia + 5 minuuttia ilman vuokaa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti