perjantai 31. toukokuuta 2013

Rahkamurupiirakka



Kylläpäs nyt tulee leivottua piirakoita :) Tällä kertaa murupiirakkaa raparperilla ja rahkalla. Tämä on yksi parhaista piirakoista ja myös helposti muunneltavissa. Täytteeksi voi käyttää melkein mitä vain, tässä raparperia. Samaista piirakkaa olen tehnyt myös omenalla ja persikalla.


uunipellillinen

pohja
10 dl vehnäjauhoja
3 ¾ dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
250 g voita sulatettuna
  • mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita murumaiseksi
  • ota murusta vähän vajaa puolet toiseen kulhoon odottamaan
2 ½ dl piimää
  • sekoita piimä jääneeseen muruseokseen
  • levitä leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin

täyte
500 g rahkaa
1 ¼ dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
  • sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä pohjan päälle
persikkaa/raparperia/omenaa/tms pilkottuna
  • ripottele rahkan päälle
  • ota sivuun laitettu muruseos ja ripottele täytteen päälle
  • paista 200 °C noin 30-35 minuuttia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti