torstai 23. toukokuuta 2013

Omenamurupiirakka



Kolmas hääpäivä meni työn ja yhtiökokouksen merkeissä, mutta pientä hyvää leivoin siitä huolimatta. Aina on aikaa kuohuviinille ja pienelle makealle. Leivoin omenamurupiirakkaa Brukan pieniin sydänvuokiin, makeaa ja rapeaa :) Ohjeesta riitti kahteen annosvuokaan ja pitkään suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan


créme pâtissiére
200 g maitoa
½ vaniljatanko
  • mittaa maito kattilaan ja raaputa halkaistun vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko maidon sekaan
  • kiehauta ja poista vaniljatanko
2 keltuaista
40 g sokeria
15 g maissitärkkelystä
  • yhdistä ja vispaa kevyesti
  • kaada ⅓ kuumasta maidosta keltuaisseokseen ja vispaa sekaisin
  • kaada keltuaisseos kattilaan lopun maidon sekaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen
  • anna jäähtyä hieman
15 g voita
  • lisää ja sekoita, anna jäähtyä kunnolla


pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ¼ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita
  • mittaa kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi
  • painele voideltuun vuokaan ja esipaista 175 °C noin 10 minuuttia
paistonkestävää omenahilloa
créme pâtissiére
  • pursota hillo ja vaniljakreemi pohjalle spiraaliksi tai raidoiksi


mantelimuru
½ dl manteleita rouhittuna
¾ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
75 g voita
  • mittaa kulhoon ja nypi murumaiseksi
4-5 omenaa
  • kuori, lohko, poista siemenet ja siivuta
  • lado siivut pohjalle hillon ja kreemin päälle
kanelia
  • ripottele omenoiden päälle
  • ripottele vielä muruseos päälle
  • paista 175 °C noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea
  • tarjoa vaniljakastikkeen kanssa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti