Tämän kuun leivontafoorumin haasteen aiheena oli "leipomus, jonka aion tehdä" eli tehdä toisinto jostakin aiemman haasteen leipomuksesta, jota haluaisi kokeilla. Valitsin italialaisen ricotta-päärynätortun, jonka alkuperäinen resepti löytyy täältä. Ohjetta noudatin pienin muutoksin. Oli kyllä hyvää :)
24 cm vuoka
pohja
1 ½ dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita
2 rkl maitoa
- sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
- painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
- nosta kylmään 30 minuutiksi
- laita päälle folio ja paistoherneet, esipaista 175 °C 10-15 minuuttia
täyte
250 g ricotta-juustoa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 keltuainen
70 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
- sekoita kaikki aineet sekaisin
- kaada esipaistetun pohjan päälle
- jatka paistamista noin 30 minuuttia
- tee paiston aikana karamellisoidut päärynät
karamellisoidut päärynät
3 päärynää
- kuori, lohko neljään osaan ja poista siemenet
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
- mittaa pannulle ja kuumenna kunnes sulavat
- lisää päärynät ja anna muhia miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kääntele välillä
- kun torttu on paistunut noin 30 minuuttia, nosta se ulos uunista ja nosta uunin lämpö 225 °C
- ripottele tortun pinnalle mantelilastuja ja valuta päälle päärynöiden karamellilientä
- jatka paistamista hetki, kunnes mantelit saavat hieman väriä
- anna jäähtyä ja asettele päärynälohkot päälle
♥ ♥ ♥
Tämän reseptin minä puolestani voisin 'kopioida' sinulta - kuvat saavat makuhermot vallattomaksi. Olet onnistunut todella hienosti!
VastaaPoistaPidetään peukkua !
nami-hiiri kiitos :) Tämä oli kyllä todella hyvää, italialaiset ruuat ja leivonnaiset kuuluvat yleisestikin suosikkeihini. Kunpa joskus pääsisi niistä nauttimaan paikan päälle.
VastaaPoista