perjantai 16. marraskuuta 2012

Torta di ricotta e pere


Tämän kuun leivontafoorumin haasteen aiheena oli "leipomus, jonka aion tehdä" eli tehdä toisinto jostakin aiemman haasteen leipomuksesta, jota haluaisi kokeilla. Valitsin italialaisen ricotta-päärynätortun, jonka alkuperäinen resepti löytyy täältä. Ohjetta noudatin pienin muutoksin. Oli kyllä hyvää :)


24 cm vuoka

pohja
1 ½ dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita
2 rkl maitoa
  • sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
  • painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
  • nosta kylmään 30 minuutiksi
  • laita päälle folio ja paistoherneet, esipaista 175 °C 10-15 minuuttia

täyte
250 g ricotta-juustoa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 keltuainen
70 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
  • sekoita kaikki aineet sekaisin
  • kaada esipaistetun pohjan päälle
  • jatka paistamista noin 30 minuuttia
  • tee paiston aikana karamellisoidut päärynät





karamellisoidut päärynät
3 päärynää
  • kuori, lohko neljään osaan ja poista siemenet
1 rkl voita
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
  • mittaa pannulle ja kuumenna kunnes sulavat
  • lisää päärynät ja anna muhia miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kääntele välillä
  • kun torttu on paistunut noin 30 minuuttia, nosta se ulos uunista ja nosta uunin lämpö 225 °C
mantelilastuja
  • ripottele tortun pinnalle mantelilastuja ja valuta päälle päärynöiden karamellilientä
  •  jatka paistamista hetki, kunnes mantelit saavat hieman väriä
  • anna jäähtyä ja asettele päärynälohkot päälle







2 kommenttia:

  1. Tämän reseptin minä puolestani voisin 'kopioida' sinulta - kuvat saavat makuhermot vallattomaksi. Olet onnistunut todella hienosti!
    Pidetään peukkua !

    VastaaPoista
  2. nami-hiiri kiitos :) Tämä oli kyllä todella hyvää, italialaiset ruuat ja leivonnaiset kuuluvat yleisestikin suosikkeihini. Kunpa joskus pääsisi niistä nauttimaan paikan päälle.

    VastaaPoista