18 cm kakku korkeaan vuokaan
pohja
100 g kaurakeksejä
40 g voita
- jauha keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa
- painele keksimuru vuoan pohjalle
omenahyytelö
150 g omenasosetta (ohje viestin lopussa)
1 ½ liivatetta
- yhdistä omenasose ja sulatetut liivatteet
- kaada foliolla tai kelmulla vuorattuun 16 cm vuokaan ja nosta pakkaseen
vaniljamousse
150 g mascarponea
50 g créme fraîchea
65 g tomusokeria
- vatkaa sekaisin
1 vaniljatanko
- mittaa maito kattilaan ja raaputa sekaan vaniljatangon siemenet, laita myös tanko sekaan
- kiehauta ja poista tanko
- lisää liotetut liivatteet kuuman maidon sekaan ja lisää massaan
- vaahdota kerma ja lisää massaan
- kaada puolet massasta pohjalle, asettele päälle kohmeinen omenahyytelö ja kaada päälle loput massasta
- nosta kylmään hyytymään
omenamousse
100 g mascarponea
100 g créme fraîchea
50 g tomusokeria
- vatkaa sekaisin
- lisää
- lisää liotetut ja sulatetut liivatteet
- vaahdota kerma ja lisää massaan
- kaada massa vaniljamoussen päälle ja nosta kylmään hyytymään
omenasose
1250 g valkea kuulas -omenoita kuorittuna ja siemenet poistettuna
1 sitruunan mehu
3-4 dl vettä
- keitä kunnes omenat ovat pehmeitä ja soseutuvat vispilällä sekoittaessa
- lisää ja keitä vielä hetki
- anna jäähtyä, jaa purkkeihin ja pakasta
♥ ♥ ♥
Ihana näköinen. Monellekko hengelle tämän kokoisesta kakusta riittää?
VastaaPoistaMaria, tämä kakku oli aika korkea (7cm korkea vuoka), voisi tehdä myös 20cm normaaliin irtopohjavuokaan. Kakku ei ole kovin makea, joten sitä helposti syö isommankin palan, mutta uskoisin riittävän noin 8 henkilölle :)
VastaaPoistaVierailen täällä ensimmäistä kertaa... aivan mielettömän herkullisia leivonnaisia ja niin upeita kuvia. Kyllä huomaa, että olet ammattilainen! WAU!
VastaaPoistaHeippa, teen ohjeellasi vanilja-passion kakkua ja vaniljakerros tästä reseptistä. Pohdin sitä, että kuinka löysää moussen kuuluisi olla kun se kaadetaan vuokaan? Laitoin varmuuden vuoksi ½ liivatetta enemmän (tein tupla-annoksen) ja pidin moussea jääkaapissa ennen vuokaan laittoa n.30min, koska se oli ihan litkua (täyte tuli isomman vuoan sisällä olevaan pienempään vuokaan ja yritin eliminoida mahdollisuuden että täyte vuotaa reunoilta). Nyt yön yli hyyydyttyään näyttää olevan hyytynyt kuitenkin. Mietin että kuuluuko asiaan, että mousse on todella vetistä? Maku siis kuitenkin aivan taivaallinen ja tänään sitten passionmoussen vuoro, jolla loppuvuoka täyttyy :) Kannattaako reseptejä tuplatessa lisätä liivatetta vai onko se tarpeen?
VastaaPoistaBlogisi on ihan huippu, olen tehnyt mustikka-vaniljakakun aiemmin ja se oli ihanaa :)
Mousse on melko löysää tuossa vaiheessa. Kuuma maito-liivateseos tekee juustomassasta löysemmän ja massan lämpötila hieman voi vaihdella riippuen miten kylmää juusto ja ranskankerma ovat olleet. Jos massa on tässä vaiheessa selkeästi kuumaa niin kannattaa odotella kermavaahdon lisäyksen kanssa hetki, ettei vaahto sula :) Tai halutessaan antaa maito-liivateseoksen jäähtyä hetki ennen juustoon lisäämistä, mutta ei se tarpeellista ole.
PoistaMukavaa, että leipomukset ovat maistuneet :)
Hei. Haluaisin tehdä tätä tyttäreni 3 vuotis juhliin muutaminkin kappalein, ja ajattelinkin kysyä että kestääkö pakastuksen n.2 viikoksi. Keksipohjan tosin ajattelin vaihtaa siihen mantelimassapohjaan... Mites sulatus?
VastaaPoistaKyllä voi pakastaa, mutta kannattaa kelmuttaa huolella tai pakata muuten tiiviisti, ettei pinta kuivu nahkeaksi ja tartu "pakastimen maku". Turvallisinta sulatella jääkaapissa, mutta sulaa siellä hitaasti. Kannattaa siis nostaa jääkaappiin jo ajoissa edeltävänä päivänä :)
PoistaKiitos nopeasta ja kattavasta vastauksesta. Näitä nyt sitten alan puuhailemaan pakkaseen ainaki 3 kpl. Iso kiitos vielä kauniista blogista ja herkullisista resepteistä! :)
Poista