lauantai 15. syyskuuta 2012

Lohikulibiak


taikina
250 g maitorahkaa
250 g pehmeää voita
  • sekoita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
  • lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi
  • kääri taikina kelmuun ja laita kylmään kovettumaan

täyte
2 dl riisiä
  • keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä
150 g créme fraîchea
tilliä silputtuna
  • lisää riisin sekaan
mustapippuria
suolaa
  • mausta riisiseos
4 keitettyä kananmunaa
  • siivuta
300 g kylmäsavulohisiivuja
  • kauli taikinasta noin 30x40 cm kokoinen levy
  • asettele pituussuunnassa keskelle ensin kananmunasiivut ja niiden päälle lohisiivut
  • levitä päälle vielä riisiseos
  • taita ensin päädyistä taikinareunat täytteen päälle ja lopuksi pitkät sivut
  • käännä ympäri, voitele kananmunalla ja pistele haarukalla reikiä pintaan
  • halutessasi ripottele pintaan esimerkiksi seesaminsiemeniä
  • paista 225 °C noin 30 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Hyvä resepti. Itse lisään kermassa keitettyä ja hakattua purjoa antamaan lisämakua. Sekoitan kaiken massaksi ja kostutan riittävällä määrällä joko creme fraicheä tai kermaa. Rotisseur.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyykin testata seuraavalla kerralla :)

      Poista