taikina
250 g maitorahkaa
250 g pehmeää voita
- sekoita
1 tl leivinjauhetta
- lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi
- kääri taikina kelmuun ja laita kylmään kovettumaan
täyte
2 dl riisiä
- keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä
tilliä silputtuna
- lisää riisin sekaan
suolaa
- mausta riisiseos
- siivuta
- kauli taikinasta noin 30x40 cm kokoinen levy
- asettele pituussuunnassa keskelle ensin kananmunasiivut ja niiden päälle lohisiivut
- levitä päälle vielä riisiseos
- taita ensin päädyistä taikinareunat täytteen päälle ja lopuksi pitkät sivut
- käännä ympäri, voitele kananmunalla ja pistele haarukalla reikiä pintaan
- halutessasi ripottele pintaan esimerkiksi seesaminsiemeniä
- paista 225 °C noin 30 minuuttia
♥ ♥ ♥
Hyvä resepti. Itse lisään kermassa keitettyä ja hakattua purjoa antamaan lisämakua. Sekoitan kaiken massaksi ja kostutan riittävällä määrällä joko creme fraicheä tai kermaa. Rotisseur.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, täytyykin testata seuraavalla kerralla :)
Poista