24-26 cm vuoka
pohja
250 g täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kylmää maitoa
- sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
- taikinan voi taputella heti voideltuun vuokaan tai kääriä kelmuun kylmään odottamaan
- pohjasta tulee esipaistettuna rapeampi: pistele pohja haarukalla, laita päälle folio ja paistoherneet, paista 190 °C noin 12 minuuttia
täyte
30 g öljyä
80 g sipulia
80 g parsakaalia
- mittaa ja pilko kattilaan, freesaa
- siivuta ja lado siivut pohjalle
150 g créme fraîchea
150 g mozzarella juustoraastetta
3 kananmunaa
2-3 rkl pestoa
suolaa
mustapippuria
- sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää freesatut sipulit ja parsakaalit
- kaada pohjalle mozzarellan päälle
- halkaise ja lado piirakan pinnalle
- paista 180 °C 30-45 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta on kauniin ruskea
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti