perjantai 27. heinäkuuta 2012

Mozzarellapiiras


24-26 cm vuoka

pohja
250 g täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kylmää maitoa
  • sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
  • taikinan voi taputella heti voideltuun vuokaan tai kääriä kelmuun kylmään odottamaan
  • pohjasta tulee esipaistettuna rapeampi: pistele pohja haarukalla, laita päälle folio ja paistoherneet, paista 190 °C noin 12 minuuttia

täyte
30 g öljyä
80 g sipulia
80 g parsakaalia
  • mittaa ja pilko kattilaan, freesaa
200 g mozzarellaa
  • siivuta ja lado siivut pohjalle
150 g kermaa
150 g créme fraîchea
150 g mozzarella juustoraastetta
3 kananmunaa
2-3 rkl pestoa
suolaa
mustapippuria
  • sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää freesatut sipulit ja parsakaalit
  • kaada pohjalle mozzarellan päälle
kirsikkatomaatteja
  • halkaise ja lado piirakan pinnalle
  • paista 180 °C 30-45 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta on kauniin ruskea



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti