sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Valkosuklaa-mansikkamoussekakku


Vietimme naapureiden kesken kesäiltaa ja sinne tuli leivottua kesäinen kakku, johon käytin aiempia reseptejä pohjaan sekä mansikkamousseen pienillä muutoksilla. Pohjakerrosten välissä on mansikkamarmeladia sekä lisäksi pohjalla ennen moussekerroksia on raparperiuunihilloa.

25 cm reunavuoka, korkea

pohja

valkosuklaamousse
50 g keltuaisia
  • vaahdota kuohkeaksi
55 g sokeria
20 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna 116 °C
  • kaada keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen
2 ½ liivatetta
  • sulata liotetut liivatteet ja lisää massaan
250 g valkosuklaata
  • sulata ja lisää massaan
3 ¾ dl vispikermaa
1 ½ tl vaniljasokeria
  • vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljalla
  • nostele massan sekaan
  • kaada massa pohjalle ja nosta kylmään hyytymään

mansikkamousse
4 ½ liivatetta
100 g soseutettuja mansikoita
40 g sokeria
  • kiehauta mansikkasose ja sokeri, lisää liotetut liivatteet
200 g soseutettuja mansikoita
  • lisää loput soseesta
68 g  sokeria
34 g hunajaa
26 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna 116 °C
60 g valkuaista
  • vaahdota samalla kun sokeri kuumenee ja kaada kuuma sokeri sekaan koko ajan vatkaten
  • jatka vaahdottamista, kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää
  • lisää mansikkasoseen sekaan
150 g créme fraîchea
  • lisää
180 g vispikermaa
  • vaahdota ja lisää
  • kaada massa valkosuklaamassan päälle vuokaan ja anna hyytyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti