torstai 26. heinäkuuta 2012

Kolmen suklaan moussekakku


24 cm kakku

pohja
120 g mantelimassaa
60 g pehmeää voita
25 g fariinisokeria
  • vaahdota
90 g kananmunaa
  • lisää koko ajan vispaten
10 g perunajauhoja
30 g tummaa kaakaojauhetta
  • lisää
  • levitä taikina voideltuun reunavuokaan ja paista 180 °C noin 12 minuuttia

suklaamousset
5 dl vispikermaa
  • vaahdota ja laita sivuun odottamaan
115 g tummaa suklaata
115 g valkosuklaata
115 g maitosuklaata
  • sulata suklaat omissa kulhoissa
100 g keltuaista
  • vaahdota keltuaiset kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi
80 g sokeria
35 g vettä
  • mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna 116 °C
  • lisää kuuma sokeri keltuaisvaahtoon ja vaahdota hetki vielä
2 ½ liivatetta
  • sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää keltuaisvaahtoon
  • jaa keltuaisvaahto suklaiden sekaan ja sekoita hyvin sekaisin
  • jaa lopuksi kermavaahto ja sekoita sekaan
  • levitä mousset pohjalle (tumma, maito, valkoinen tai tumma, valkoinen, maito) ja anna jähmettyä kylmässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti