torstai 24. maaliskuuta 2016

Hedelmäinen pasha



Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein perinteisempää pashaa. Aikaisemmin on tullut tehtyä kevyempää versiota ilman voita. Nyt myös kuumensin massan ennen muottiin laittamista. Tästä tuli hieman hedelmäisempi versio.


100 g voita huoneenlämpöisenä
90 g sokeria
  • vaahdota
1 kananmuna
  • lisää ja sekoita hyvin joukkoon
500 g maitorahkaa
200 g kuohukermaa
  • lisää ja sekoita
  • siirrä massa kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä höyryäväksi koko ajan hämmentäen
  • jäähdytä kylmässä vesihauteessa 20-30 minuuttia
1 ½ rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
100 g aprikoosimarmeladia
50 g mantelirouhetta
70 g rusinoita
150-200 g säilykepersikkaa pieninä kuutioina
  • lisää ja sekoita
  • kaada massa harsolla tai suodatinpusseilla vuorattuun muottiin/siivilään
  • aseta muotti isompaan kulhoon
  • nosta kylmään ja anna valua seuraavaan päivään
  • kumoa tarjoiluvadille ja koristele



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti