sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Rosetit



Rosetit olivat minulle uusi tuttavuus ja halusin niitä kokeilla. Tiesin kyllä, millaisia rosetit ovat ja miten ne tehdään, mutta en ollut koskaan maistanut tai tehnyt niitä itse. Alkuvuodesta ostin kirpputorilta rosettiraudan, jossa oli perinteisen mallin lisäksi perhosen muotoinen rauta. Kaupoissa en ole törmännyt perhosen muotoisiin rosettirautoihin. Roseteista tuli kauniita ja maistuivat myös tuolle tippaleipähirmulle :)


noin 45 kpl

150 g kananmunaa
25 g sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
tl suolaa
225 g maitoa
  • mittaa kulhoon ja vispaa sekaisin
180 g vehnäjauhoja
  • lisää ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
rypsi-/rapsiöljyä paistamiseen
  • kuumenna öljy padassa 180 °C
  • kasta rosettirauta hetkeksi kuumaan öljyyn ja sitten taikinaan siten, että taikinaa ei tule kuin raudan pohjaan ja reunoille
  • jos taikinaa tulee raudan päälle, ei rosettia saa irti raudasta
  • upota rauta kuumaan öljyyn ja anna rosetin paistua kauniin ruskeaksi
  • irroita rosetti talouspaperin päälle ja jatka rosettien paistamista samaan tapaan
  • rautaa ei tarvitse välttämättä joka välissä käyttää öljyssä ennen taikinaan kastamista
tomusokeria
  • sirottele jäähtyneiden rosettien päälle




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti