keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Mustikkainen mutakakku



Tässä mutakakussa yhdistyy mustikkapiirakka ja mutakakku ihanan meheväksi herkuksi. Kardemumma tuo hauskan lisän mutakakun makuun.


20 cm reunavuoka

pohja
185 g kaurakeksejä tai Bastogne-keksejä
50 g voita
  • hienonna keksit muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa
  • painele muruseos vuoan pohjalle sekä reunoille noin 3 cm korkeuteen


täyte
155 g kananmunaa
100 g fariinisokeria
  • vaahdota
140 g tummaa suklaata
  • sulata ja lisää vaahtoon
20 g vehnäjauhoja
tl kardemummaa
¼ tl suolaa
  • yhdistä kuivat aineet ja kääntele taikinaan
130 g kermaa
  • vaahdota ja kääntele taikinaan
  • kaada taikina keksipohjan päälle ja tasoita
60 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
60 g mustikoita
1 tl perunajauhoja
  • sekoita ja "ripottele" taikinan päälle
  • paista 180 °C 35-40 minuuttia, täyte saa jäädä hieman hytiseväksi
  • tarjoile esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa






2 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliseltä. Täytyy napata resepti talteen kesän juhlia varten. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkää suklaasta ja mustikkapiirakasta, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätäkin :) Ovat hyviä yhdistettynäkin.

      Poista