Tässä mutakakussa yhdistyy mustikkapiirakka ja mutakakku ihanan meheväksi herkuksi. Kardemumma tuo hauskan lisän mutakakun makuun.
20 cm reunavuoka
pohja
185 g kaurakeksejä tai Bastogne-keksejä
50 g voita
- hienonna keksit muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa
- painele muruseos vuoan pohjalle sekä reunoille noin 3 cm korkeuteen
täyte
155 g kananmunaa
100 g fariinisokeria
- vaahdota
- sulata ja lisää vaahtoon
⅔ tl kardemummaa
¼ tl suolaa
- yhdistä kuivat aineet ja kääntele taikinaan
- vaahdota ja kääntele taikinaan
- kaada taikina keksipohjan päälle ja tasoita
60 g mustikoita
1 tl perunajauhoja
- sekoita ja "ripottele" taikinan päälle
- paista 180 °C 35-40 minuuttia, täyte saa jäädä hieman hytiseväksi
- tarjoile esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa
♥ ♥ ♥
Nam! Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliseltä. Täytyy napata resepti talteen kesän juhlia varten. :P
VastaaPoistaJos tykkää suklaasta ja mustikkapiirakasta, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätäkin :) Ovat hyviä yhdistettynäkin.
Poista