torstai 21. toukokuuta 2015

Suklaa-lakritsikeksit



Lakritsijauheella maustetut suklaakeksit olivat niin hyviä, että hupenivat uhkaavasti jo ennen valokuvausta. Lakritsin maku ei ole kovin vahva, mutta jää hauskasti jälkimakuna suuhun. 


50-60 kpl

200 g voita huoneenlämpöisenä
225 g sokeria
  • vaahdota
60 g kananmunaa
  • lisää ja vatkaa hyvin sekaisin
315 g vehnäjauhoja
40 g tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 tl lakritsijauhetta
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää
2 rkl maitoa
  • lisää yhdessä kuivien aineiden kanssa ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • jaa taikina 6 osaan ja pyöritä uunipellin pituisiksi pötköiksi
  • jaa pötköt kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja jätä riittävästi tilaa pötköjen väliin
  • paina pötköjä sormin kevyesti littanammaksi
kananmunaa
sormisuolaa
  • voitele kevyesti kananmunalla ja ripottele päälle sormisuolaa
  • paista 200 °C 12-15 minuuttia
  • leikkaa heti paiston jälkeen viistosti viipaleiksi



PS. Olethan muistanut äänestää kesän kuuminta blogia?

5 kommenttia:

  1. Ihana yhdistelmä, suklaa ja lakritsi! Pitääpä joku kerta kokeilla. En ehtinyt tulla sitten sinuakaan "nykäisemään hihasta" kesäjuhlilla, aika vierähti nopsaan ja sitten jo kyyti odottelikin ulkona.
    Se sinun kakkusi maistui aivan sairaan hyvältä, ensimmäinen suupalallinen sai suut rävähtämään auki ihastuksesta! Koska saadaan resepti?? :D
    Hyvää juhannusta sinne ja tsemppiä raksalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ohje tulee heti, kun löytyisi hetki sen kirjoittamiselle. Kuvat olisi jo valmiina, pitää varmaankin napata läppäri mukaan raksalle ja pitää siellä pieni kirjoitustauko muista puuhista. Iltaisin on jo niin väsynyt, ettei jaksa.

      Aika meni kyllä nopsaan juhlissa. Omakin kyyti tuli aika pian "virallisen osuuden" jälkeen noutamaan kotiin.

      Poista
  2. Ja tarkoitin tietenkin silmät rävähtämään auki. :D

    VastaaPoista
  3. Satunnainen vierailija18. kesäkuuta 2015 klo 10.50

    Kiitos taas kerran makoisasta ohjeesta. Tein gluteenittomista jauhoista ja onnistui oikein hyvin. Sinun ohjeet ovat siitä ihania, että niitä ei tarvitse itse "säätää", ne toimii!. Tosin näihin olisin voinut lisätä lakritsijauhetta vähän lisää ,)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että resepti toimi myös gluteenittomana :) Olen itse maistanut kahta eri lakritsijauhetta, joista toinen oli selvästi vahvempaa. Mutta onneksi tuota jauheen määrää on helppo säätää omaan makuun sopivaksi :) Minulla keksit maistuivat syödessä lähinnä suklaiselta, mutta lopuksi jäi mukava lakritsin maku suuhun. Herkullinen yhdistelmä kuitenkin!

      Poista