tiistai 28. huhtikuuta 2015

Banaani-rahkamunkit



Olen jo useampana vuotena meinannut tehdä pieniä banaanimunkkeja vapuksi. Vihdoinkin niitä tein ja ihanan rahkaisina. Munkit ovat todella meheviä sisältä, kuten rahkamunkit yleensä ovatkin. Parhaimmillaan rahkamunkit ovat vielä lämpöisinä ja näitä pieniä palleroisia tuleekin napsittua helposti useampikin. Paistoaika on hieman pidempi kuin tavallisissa munkeissa.


340 g kananmunaa
140 g ruokokidesokeria
  • mittaa kulhoon ja vispaa munien rakenne rikki
500 g rahkaa
200 g soseutettua banaania
  • lisää ja sekoita hyvin
4 tl vaniljasokeria
2 tl suolaa
2 ½ tl leivinjauhetta
500 g vehnäjauhoja
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää
  • sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
 rypsi-/rapsiöljyä paistamiseen
  • kuumenna öljy padassa 180 °C ja anna taikinan levätä lämpenemisen ajan
  • lusikoi jälkiruokalusikalla taikinanokareita kuumaan öljyyn
  • paista noin 7 minuuttia ja kääntele munkkeja tarvittaessa, pyörivät jonkin verran itsekseen
  • nosta kypsät munkit hetkeksi ritilän tai talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois
Siro-sokeria
kanelia
  • kierittele lämpimät munkit kaneli-sokerissa




11 kommenttia:

  1. Mun on pitänyt tehdä jo vuosia munkkeja, mutta en ole vieläkään saanut niitä kokeiltua. Tänäkin vappuna jää muiden menojen takia väliin.. Ehkä vihdoin ensi vuonna! :) Äidin tekemiä munkkeja on kyllä lapsuudesta ikävä, ne olivat hurjan hyviä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muut menot haittaa täälläkin vappuleivontaa ja omat lempparit (possumunkit) jää tältä vuodelta väliin. Donitsitkin olisi ollut vaihteeksi kiva leipoa, mutta aika ei riitä. Tänä vuonna olisi voinut itsekin ottaa munkkilähetyksen äidiltä :)

      Poista
  2. Muuttuukohan munkkien rakenne hirveästi jos banaanin jättää kokonaan pois tai voisikohan sitä korvata jollain? Itse en niin banaanin ystävä ole mutta muuten resepti
    vaikuttaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se hieman vaikuttaa, kun on sen verran suuri määrä banaania taikinassa. Banaani tuo oman lisän munkin mehevyyteen rahkan lisäksi. En ole kokeillut vielä muutoin, mutta voisihan rahkaa laittaa vaikka himpun enemmän, jos jättää banaanin pois.

      Poista
  3. Voiko tehdä normaalista sokerista?

    VastaaPoista
  4. Onko samamäärä normaalia sokeria?

    VastaaPoista
  5. Hei, puuttuu tuo talousvaaka. Mitähän määrät ovat grammojen sijaan kappaleina (kanamunat) ja deseinä?

    VastaaPoista
  6. Hei, puuttuu tuo talousvaaka. Mitähän määrät ovat grammojen sijaan kappaleina (kanamunat) ja deseinä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlella löytyy muuntotaulukoita, kun hakee muuntotaulukko leivonta ja pakkauksissa on joskus kerrottu, paljonko desi painaa :) Rahka nyt on helppo katsoa purkeista, kun ovat yleensä 250 tai 500 g. Banaania en nyt osaa äkkiseltään sanoa, kananmunienkin koko on kerrottu pakkauksessa.

      Poista