keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Piña colada -juustokakku



Syksy alkaa olla jo pitkällä, mutta tämä ihana kakku vie ajatukset takaisin kesään ja auringon lämpöön. Pääsin Blogiringin kautta mukaan kehittelemään reseptin Del Monten makuananaksista. Nämä makuananakset ovat ilmestyneet vasta hiljattain kauppojen hyllyille. Ananaspalojen sokeriliemi on maustettu luonnollisilla aromeilla ja makuja löytyy kookos, sitruuna, vanilja sekä mango. Omaan makuuni ananakset olivat raikkaita eikä lainkaan liian makeita. Kookoksen ja ananaksen yhdistelmä houkutteli heti leipomaan piña colada -juustokakkua siispä tuumasta toimeen.




22 cm reunavuoka

pohja
100 g vehnäjauhoja
150 g sokeria
tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja sekoita
1 prk (235 g) Del Monte ananaspaloja kookoksenmakuisessa sokeriliemessä
  • soseuta liemineen murskamaiseksi seokseksi
  • kaada kuivien aineiden sekaan
1 pieni kananmuna
  • lisää ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 22 cm irtopohja- tai reunavuokaan
  • paista 175 °C noin 25 minuuttia

ananashyytelö
1 prk (235 g) Del Monte ananaspaloja kookoksenmakuisessa sokeriliemessä
  • valuta ananaksen liemestä 40 g kattilaan
  • soseuta loput purkin sisällöstä hienoksi soseeksi
2 liivatelehteä
  • kiehauta kattilassa oleva liemi ja sulata siihen liotetut liivatteet
  • kaada liivateseos ohuena nauhana ananassoseeseen koko ajan sekoittaen
  • vuoraa kelmulla tai foliolla halkaisijaltaan 18 cm vuoka
  • kaada seos vuokaan ja tasoita
  • nosta pakastimeen ja anna jähmettyä
  • hyytelökiekkoa on helpompi käsitellä hieman kohmeisena

kookosmousse
300 g tuorejuustoa
125 g tomusokeria
150 g kookoskermaa
2 tl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja vispaa sekaisin
30 g kookoskermaa
30 g Malibu-likööriä
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
4 liivatelehteä
  • sulata liotetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen
  • kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan sekoittaen
250 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele sekaan
  • ota ananashyytelö pakastimesta ja poista vuoasta
  • aseta hyytelökiekko jäähtyneen pohjan päälle
  • kaada päälle kookosmousse ja tasoita pinta
  • nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään
  • koristele esimerkiksi ananaspaloilla, paahdetuilla kookoslastuilla sekä sitruunamelissalla







http://www.blogirinki.fi/

Yhteistyössä Del Monte

12 kommenttia:

  1. Kaunis ja varmasti herkkua! Makuananakset tulee kyllä kokeiluun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä ananakset ovat kyllä ihan hauskoja. En ollut edes tietoinen näistä ennen tätä kampanjaa. Usein kaupassa kulkee niin silmät ummessa tai kiirreellä ja napsii kärryihin vain tuttuja purkkeja. Nämä olivat hyviä ihan sellaisenaankin, vaikka ovat sokeriliemessä eikä mehussa, joka on yleensä se oma valintani. Sokeria on sen verran vähän, että raikkaus on tallella :)

      Poista
  2. Aivan loistava sekä sisällöltään että ulkonäöltään! Kylläpä mielelläni ottaisin suuren palasen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kakku oli kyllä todella hyvää. Kookoskermasta saa ihanan pehmeän kookoksenmaun kakkuihin.

      Poista
  3. Tein tämän kakun isänpäiväksi, koska halusin jotain erilaista ja raikasta! Tyttö sai koristella, joten yhtä hienonnäköistä siitä ei tullut. Saavutti suuren suosion meillä, koska oli niin hyvänmakuinen! t. Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kakusta tuli kyllä yksi omistakin lemppareista :) Mukava kuulla, että teilläkin pidettiin.

      Poista
  4. Hieman tästä jo aikaa, toivottavasti kommentti tulee vielä perille:D Mitähän voisi keksiä Malibun korvaajaksi? Tuleekohan ihan mautonta sitten... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen voi korvata vaikka kookoskermalla, ei siitä mautonta silti tule :) Aavistuksen voi olla miedompi maku.

      Poista