lauantai 26. heinäkuuta 2014

Sipulifocaccia



Näillä helteillä ruokahalu on ollut poissa ja olemmekin syöneet aika paljon grillatun lihan kanssa leipää ja kylmiä lisukkeita. Tällä kertaa muokkailin focacciasta sipulisen version ja taikinassa maistuukin kolme eri sipulia. Jos pidät vahvasta valkosipulin mausta, kannattaa sitä laittaa hieman ohjetta enemmän. Itse olen vastikään opetellut tykkäämään valkosipulista, joten sen maku voi olla suurkuluttajille liian mieto :)


noin 25x35 cm vuoka

400 g vettä
20 g tuorehiivaa
30 g oliiviöljyä
400 g vehnäjauhoja
100 g durumjauhoja
20 g hunajaa
3 valkosipulin kynttä puserrettuna
1 pienehkö kevätsipuli varsineen hienonnettuna
noin 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa 12 minuuttia, taikinan kuuluu olla löysää
15 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä 60 minuuttia
oliiviöljyä
  • vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä
  • kaada taikina vuokaan ja tasoita öljytyin sormin
  • sivele oliiviöljyä reilusti myös taikinan pinnalle
fetajuustoa
kirsikkatomaatteja
sormisuolaa
  • ripottele pinnalle murustettua fetajuustoa, halkaistuja kirsikkatomaatteja sekä hieman sormisuolaa tai muita oman maun mukaisia täytteitä
  • anna kohota hyvin
  • paista 200 °C noin 30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on saanut kauniin värin



1 kommentti:

  1. No ei o mikää focaccia! Focacciaan ei todelkaa kuuluu mitää sipulii tai tomaattii.!!!

    VastaaPoista