keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Hiljaiseloa



Blogissa on ollut viimeisen kuukauden ajan hiljaista, mutta jospa tämä tästä lähtisi taas piristymään. Alkukesä on ollut töissä todella kiireistä ja siellä onkin tullut vietettyä aikaa kellon ympäri ja ylikin. Energia ei ole enää riittänyt kotona muuhun kuin sohvalle kaatumiseen. Kiireiden hellitettyä sain sitkeän flunssan, josta kahden viikon jälkeen muodostui poskiontelotulehdus ja sitä parantelin kolmannen viikon. Nyt alkaa taas elämä voittamaan ja kesälomakin häämöttää jo todella lähellä. Vain yksi päivä töitä enää ja sitten saa nauttia kolme viikkoa omasta ajasta!

Kaiken tuon keskellä sain ihmeen kaupalla ajokortti-projektin päätökseen. Kirjalliset ja inssi meni ensi yrittämillä hyväksytysti läpi, jei. Ei ole hetkeen jännittänyt yhtä paljon kuin ennen inssiä. Olen itsestäni ylpeä, että kohtasin autopelkoni ja ajo-opettelu sujui hienosti. Taitaa tuolla hyvällä opettajallakin olla osuutta asiaan.

Loppuun vielä pieni uutinen. Kauppojen lehtihyllyille on juuri ilmestynyt toinen numero uudesta HerkkuLeivonta-lehdestä. Tästä numerosta lähtien lehdestä voi bongata myös minun reseptejäni, kannattaa kurkata :)




2 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos ihanista kakkuresepteistä. Meillä oli toukonuussa lakkiaiset ja tein 11 ja 13 vuotiaiden lasteni kanssa 8 erilaista kakkua blogistasi. En testannut niitä aikaisemmin ja hyvin onnistuivat. Teimme appelsiini-kuohuviinikakun, vadelma-suklaakakun, päärynä-suklaa kinuskiyllätyksen, raparperijuustokakun, passion-kookospannacottakakun, passionjuustokakun, valkosuklaa-mansikkamoussekakun ja omena-vaniljajuustokakun. Mantelimassapohja oli erinomainen ja myös suklaakakkupohja. Hieman oli säätämistä kakkujen kokojen suhteen, kun ohjeet oli pääsääntöisesti pieniin vuokiin. Yhdistelemällä eri ohjeita saimme kuitenkin sopivia. Suklaamousset olivat jostain syystä haastavimpia, vaikka niitä olen tehnyt tosi paljon. No ei se paljon makua haitannut, vaikka ehtikin jämähtää ennen vuokaan laittamista! Kakut saivat erinomaisen palutteen, itse pidin eniten siitä raparperista! 13 vuotias poika oli tarkka punnitsija ja erinomainen sokeriliemen keittäjä. Tilasin jo uuden lehden ja on ilo lukea sieltä uusia ohjeita.
    Olemme olleet kuukauden ulkomailla ja nyt minä vuorostani flunssan kourissa. Toivottavasti sinulta tämä on jo ohi! Mukavaa lomaa! T. Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Oletpa ollut ahkera, tuossa kakkumäärässä onkin jo leipomista :) Hienoa kuitenkin kuulla, että kakut onnistuivat ja olivat maistuneet. Täältä mustikka-vaniljakakun kommenteista löytyy laskukaava reseptien laskemiselle eri kokoisiin vuokiin http://pikkumurunen.blogspot.fi/2011/12/mustikka-vaniljamoussekakku.html jos haluaa joskus laskea tarkemmin määriä.

      Itselläni alkaa nyt flunssa helpottamaan, toivottavasti sinulla menisi nopeammin ohi eikä olisi yhtä sitkeässä.

      Aurinkoista kesän jatkoa!

      Poista