Tässä oiva välipala tai eväs, joka on helppo pakata myös mukaan ja on vielä suhteellisen terveellinenkin :) Ohjeesta voi tehdä joko patukoita taikka käteviä napostelupaloja. Käytin muroina näitä 4 viljan täysjyvämuroja ja hunajana Sisiliasta tuotua mansikkahunajaa. Murot saisivat olla mielellään riisimuron muotoisia ja mahdollisimman vähäsokerisia.
8 patukkaa tai 24 napostelupalaa
2 ½ dl kaurahiutaleita
⅔ dl mantelilastuja
⅓ dl auringonkukansiemeniä
⅓ dl kurpitsansiemeniä
1 rkl sesaminsiemeniä
- paahda uunissa 180 °C noin 10-15 minuuttia, sekoittele puolessa välissä
2 ½ dl täysjyvämuroja
½ dl kaakaonibsejä
1 dl gojimarjoja karkeana rouheena
½ dl kuivattuja karpaloita karkeana rouheena
⅔ dl kuivattuja aprikooseja rouhittuna
- lisää
⅔ dl hunajaa
3 rkl kookos- tai intiaanisokeria
⅓ tl suolaa
½ tl vaniljasokeria
- mittaa kattilaan ja kuumenna
- kaada mysliseokseen ja sekoita hyvin
- kaada massa noin 20 x 20 cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla
- painele massa tasaiseksi ja tiiviiksi levyksi vuoan pohjalle
- nosta kylmään 30 minuutiksi
- ota jähmettynyt myslilevy vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi
- säilytä tiiviissä astiassa ja mielellään viileässä
♥ ♥ ♥
Voi miten ihanan blogin löysinkään! Toinen toistaan ihanampia herkkuja. Tuo päärynäkakku menee ainakin heti testiin. Nami! Jään lukijaksi :).
VastaaPoistaKiitos ja tervetuloa lukijaksi! Nyt kun on saatu sadan lukijan raja rikki niin pitäisi laittaa jo luvattu arvontakin käyntiin :)
PoistaLähtee kyllä testaukseen!
VastaaPoistaBlogissani on haaste sinulle. :)
VastaaPoista