Näissä éclair-leivoksissa on ihanan rapea pinta ja samettisen pehmeä vaniljatäyte.
noin 15 kpl
rapea murotaikina
50 g kylmää voita
65 g vehnäjauhoja
60 g sokeria
½ tl vaniljasokeria
- mittaa kaikki aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi taikinaksi
- laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja kauli mahdollisimman ohueksi (1 mm)
- nosta kaulittu levy kylmään odottamaan
tuulihattutaikina
100 g maitoa
100 g vettä
80 g voita
10 g sokeria
ripaus suolaa
- mittaa kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
- lisää jauhot ja sekoita puuharukalla hyvin
- pienennä levyn lämpöä ja jatka sekoittamista kunnes taikina on kiiltävää ja irtoaa kattilan reunoilta
- anna jäähtyä
- vatkaa hyvin taikinan sekaan yksi kerrallaan
- valitse pursotinpussiin noin 12 mm pyöreä tylla ja laita taikina pursotinpussiin
- pursota voidellulle leivinpaperille noin 12 cm pötköjä
- ota kaulittu murotaikina kylmästä ja leikkaa siitä 2 x 12 cm suikaleita
- aseta jokaisen pötkön päälle murotaikinasuikale
- paista 180 °C noin 30 minuuttia
- raota ensimmäisen 10 minuutin jälkeen hieman uuninluukkua, jotta kosteus poistuu ja aseta luukun väliin esimerkiksi puulasta siten, että luukku on pari milliä raollaan loppu paiston ajan
- nosta kypsät éclairit ritilän päälle jäähtymään
vaniljatäyte
350 g maitoa
50 g vispikermaa
- mittaa kattilaan
- halkaise ja raaputa siemenet kattilaan, lisää myös tanko
- kiehauta ja nosta levyltä, anna maustua 10-15 minuuttia
80 g sokeria
30 g maissitärkkelystä
- yhdistä ja vispaa hieman vaaleammaksi vaahdoksi
- poista vaniljatanko kattilasta ja kaada ⅓ kuumasta nesteestä keltuaisvaahdon sekaan koko ajan sekoittaen
- kaada sitten keltuaisseos kattilaan lopun nesteen sekaan koko ajan sekoittaen
- kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa
- poista kattila liedeltä
- lisää ja anna jäähtyä
- vaahdota ja yhdistä jäähtyneen vaniljakreemin kanssa
- aseta pursotinpussiin pienehkö pyöreä tylla tai täytetylla ja laita vaniljatäyte pursotinpussiin
- täytä éclairit pohjan puolelta 2-3 kohdasta täytettä pursottamalla
- sirottele päälle
♥ ♥ ♥
Ihanan näköisiä. Ovatko kovin työläitä tehdä? Ainakin tuossa reseptissä on monta eri vaihetta :)
VastaaPoistaItse en pidä työläänä, vaikka vaiheita onkin monta :) Toki meitä leipureita on erilaisia ja koetaan asiat eri tavalla. Minä tein edeltävänä iltana täytteen vaniljakreemin valmiiksi jääkaappiin ja muutoin leipomiseen meni yksi aamu.
Poista