Ihanaa, kevät on taas täällä!
Aamut ovat valoisia ja päivätkin selvästi pidempiä. Luonto alkaa vasta heräilemään talven jäljiltä, joten piristystä pihalle ja sisällekin saa ihanan keltaisilla narsisseilla. Kirkkaankeltaiset narsissit kilpailevat loistollaan kevätauringon kanssa.
tuijotuskilpailu narsissin kanssa |
Kotimaiset tetenarsissit kestävät jopa 10 astetta pakkasta ja ovat siten hyvä valinta kevään istutuksiin. Kevään mahdolliset yöpakkaset eivät siis haittaa. Kovempien pakkasten yllättäessä kannattaa narsissit kuitenkin nostaa sisälle lämpimään. Narsisseja ei kannata viedä suoraan huoneenlämmöstä pakkaseen vaan totuttaa ne asteittain kylmään. Narsisseja kannattaa pitää aluksi sisällä myös kukinnan edistämiseksi. Kukat lähtevät aukeamaan lämpimässä nopeammin kun taas kukinta kestää viileässä pidempään. Siispä kannattaa nostaa kukkivat narsissit ulos ja tehdä kauniita istutuksia piristämään heräilevää pihaa. Muutoin hoidoksi riittää pelkkä kastelu. Tosi helppoa :) Kukinnan jälkeen sipulit voi istuttaa kukkapenkkiin, josta ne nousevat taas seuraavana keväänä kukkimaan.
Kukkien kotimaisuudesta kertoo sirkkalehtimerkki. Merkin omaavat tuotteet ovat sataprosenttisesti kotimaisia. Kotimaiset kukat ovat todella laadukkaita, kestäviä ja kasvatettu lähellä. Merkkiä käyttävät viljelijät ottavat toiminnassaan huomioon myös ympäristön ja työntekijöiden hyvinvoinnin. Lisää kukista, kukkien hoidosta & tuottajista voit lukea Kauniisti kotimainen -sivuilta ja facebookista.
kotimaisuudesta kertova sirkkalehtimerkki |
Ihanat keltaiset narsissit saivat minut leipomaan appelsiini-kuohuviinikakun, joka on yhtä kepeä ja raikas kuin aurinkoinen kevätpäivä :)
18 cm vuoka (korkea reunavuoka)
pohja
100 g mantelimassaa
50 g voita huoneenlämpöisenä
- vaahdota
8 g tärkkelystä
- yhdistä ja lisää vaahtoon koko ajan vatkaten
1 tl vaniljasokeria
- lisää ja sekoita nopeasti sekaan
- kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea
- anna jäähtyä
täyte
4 ½ liivatetta
200 g hedelmälihallista appelsiinimehua
30 g sokeria
- kiehauta mehu ja sokeri, lisää liotetut liivatteet
- lisää mehuseokseen ja jätä seos odottamaan
35 g hunajaa
26 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna 116 °C
- vaahdota samalla kun sokeri kuumenee ja kaada kuuma sokeri sekaan koko ajan vatkaten
- jatka vaahdottamista kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää
1 ½ tl vaniljasokeria
- vatkaa juusto ja vaniljasokeri sekaisin
- lisää hieman jäähtynyt mehuseos juuston sekaan
- kääntele marenki sekaan
- vaahdota ja kääntele sekaan
- pursota appelsiinihillosta rengas reunavuokaan asetetun pohjan päälle
- kuori muutama appelsiinin lohko ja asettele hillon päälle
- kaada appelsiinimousse vuokaan ja nosta kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään asti
- poista kakku vuoasta ja koristele oman maun mukaan
Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry Kauniisti Kotimainen
♥ ♥ ♥
Hyvä tavaton, miten ihanan raikkaita kuvia. Tampereella on juuri nyt pilvistä, mutta kuvia katsellessa tuli ihanan aurinkoinen olo. (Ja lähes tulkoon repesin ääneen täällä kirjastolla, kun näin tuon Unnan tuijotuskilpailun - ihana pikkuinen! <3 )
VastaaPoistaTäällä länsirannikolla on saatu viime päivinä nauttia ihanasta auringonpaisteesta ja -lämmöstä. Nytkin mittari lähentelee varjon puolella +9 astetta :) Tuntuu paljon virkeämmältä olokin ankean ja harmaan talven jälkeen.
PoistaKuulostaa ihanalta tuo kakku. Vois kevään kunniaksi kokeilla tehdä sellaisen. Tuo tuijotuskilpailu-kuva on mahtava :) :)
VastaaPoistaKakku sopii kyllä hyvin kevääseen :) Marenkivaahto ja kuohuviini tuo ihanan rakenteen kakkuun, todella pehmeä ja kevyt.
PoistaIhanan keväisiä kuvia, ja kivoja nuo munankuoriruukutkin. :)
VastaaPoistaTuijotuskilpailukuva sai kanssa hymyn huulille, huippu otos! :D
Kiitos :) Munankuoriruukuista tuli tosi kivat, tykkään itsekin kovasti. Tein ne keramiikkakurssilla ja sain ne sopivasti haettua kotiin näitä kuvia varten.
PoistaHerkullisen oloinen kakku. Kokeiluun menee! Kauniita kuvia. Ihania ruukkuja ja höperö koiruli:)
VastaaPoistaKakun ohjeessa on tärkkelystä, mitähän sillä tarkoitetaan ?
VastaaPoistaTärkkelys voi olla esimerkiksi peruna- tai maissitärkkelystä eli perunajauhoja tai maizenaa :)
PoistaHei! Sinulla on todella upeat kakkusivut! Meillä on viikonloppuna lakkiaiset ja aion tehdä sinne useamman kakun sinun blogista. Kysyisin, että voisiko kuohuviinin korvata jollain tuossa herkullisen oloisessa appelsiinikakussa? T. Marja
VastaaPoistaKiitos :) Kuohuviinin voi toki korvata, mutta kuohuviinin kuplat tuovat kakkuun myös rakennetta maun lisäksi. Kakun rakenne on suussa sulavan kevyt. Tilalle voi laittaa jotakin muuta kuplivaa juomaa (siideri olisi varmasti lähinnä kuohuviiniä) tai sen verran enemmän appelsiinimehua esimerkiksi.
Poista