tiistai 22. toukokuuta 2012

Macarons


noin 30 kpl

110 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
  • sekoita keskenään
100 g huoneenlämpöisiä valkuaisia
  • vaahdota
25 g sokeria
  • lisää valkuaisvaahtoon ja jatka vaahdottamista kunnes vaahto on kiiltävää
  • varo vaahdottamasta liian kovaksi tai kokkareiseksi
  • lisää vaahtoon kolmannes manteli-tomusokeriseoksesta
  • värjää massa tässä vaiheessa, mieluiten tomu- ja pastaväreillä
  • nostele varovasti loput manteli-tomusokeriseoksesta sekaan
  • pursota massasta pyöreän tyllan kanssa nappeja leivinpaperille
  • kopsauta peltiä pöytään kevyesti ja anna nappien olla noin 25 minuuttia
  • paista 150 °C noin 12-14 minuuttia
  • anna jäähtyä
  • macaronin tulisi olla päältä rapea ja kostean mehevä sisältä

täyte
50 g pyrettä
25 g kermaa
  • kiehauta
100 g suklaata
15 g voita
  • kaada kiehuva neste suklaan ja voin sekaan
  • sekoita tasaiseksi ja anna jähmettyä pursotettavaksi
  • täytä macaronit

Kuvissa kirsikka-valkosuklaa- ja passion-maitosuklaamacaronit.



2 kommenttia:

  1. Mitä tuolla pyreellä täytteessä tarkoitetaan? Rupesi houkuttelemaan kokeilla mutta ihan ei avautunut mitä pyrettä sen pitäisi olla vai onko tarkoitus että saa valita itse? :)

    - Suppura

    VastaaPoista
  2. Pyreen voi valita oman maun mukaan kuten suklaankin. Joko sauvasekoittimella survoo marjoja/hedelmiä taikka ostaa kaupasta valmiita pyreitä :) Niitä on ihan mukavasti jo eri makuja valikoimissa. Passionista, limestä, sitruunasta jne voi käyttää mehut ilman siemeniä/hedelmälihaa.

    Valkosuklaaseen on helppo yhdistää vaikka mitä. Tumman kanssa sopii vadelma ja kirsikka. Ja omiin suosikkeihin kuuluu tuo passion-maitosuklaa.

    Jos haluaa maustaa jollakin alkoholilla (rommi, calvados, kermaliköörit...) niin sopivassa suhteessa kermaa ja alkoholia, kunhan nesteen määrä pysyisi suunnilleen samana. Tällöin ei siis tule pyrettä vaan kerman ja pyreen kokonaismäärä on kermaa ja alkoholia.

    VastaaPoista