Raparperi on lähtenyt sen verran hyvään kasvuun, että päätin leipoa siitä piirakan. Osittain käytin kuitenkin pakastetta.
raparperihilloke
350 g raparperia
1 dl sokeria
(tilkka vettä, jos pelkkää tuoretta raparperia)
- mittaa kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia sekoittamatta, jotta raparperit eivät hajoaisi paljoa
- anna jäähtyä
vaniljakreemi
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl kylmää vettä
- sekoita vispilällä tasaiseksi
muruseos
100 g pehmeää voita
1 ½ tl vaniljasokeria
¾ dl raakasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
- sekoita murumaiseksi massaksi
taikina
1 iso kananmuna
1 ½ dl sokeria
75 g pehmeää voita
2 ½ dl maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
- mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita nopeasti sekaisin
- kaada taikina voideltuun 22-24 cm vuokaan
- paista pohjaa 175 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on sen verran kypsä, että pääliset eivät uppoa kokonaan pohjalle
- nostele pohjalle vaniljakreemi, raparperihilloke ja lopuksi muruseos
- jatka paistamista 30-40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa
♥ ♥ ♥
Näyttää herkulliselta! Täytyykin kokeilla kunhan raparperit taas kukoistaa :)
VastaaPoista