torstai 17. toukokuuta 2012

Raparperipiirakka


Raparperi on lähtenyt sen verran hyvään kasvuun, että päätin leipoa siitä piirakan. Osittain käytin kuitenkin pakastetta.

raparperihilloke
350 g raparperia
1 dl sokeria
(tilkka vettä, jos pelkkää tuoretta raparperia)
  • mittaa kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia sekoittamatta, jotta raparperit eivät hajoaisi paljoa
  • anna jäähtyä

vaniljakreemi
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl kylmää vettä
  • sekoita vispilällä tasaiseksi

muruseos
100 g pehmeää voita
1 ½ tl vaniljasokeria
¾ dl raakasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
  • sekoita murumaiseksi massaksi

taikina
1 iso kananmuna
1 ½ dl sokeria
75 g pehmeää voita
2 ½ dl maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
  • mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita nopeasti sekaisin
  • kaada taikina voideltuun 22-24 cm vuokaan
  • paista pohjaa 175 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on sen verran kypsä, että pääliset eivät uppoa kokonaan pohjalle
  • nostele pohjalle vaniljakreemi, raparperihilloke ja lopuksi muruseos
  • jatka paistamista 30-40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa



1 kommentti:

  1. Näyttää herkulliselta! Täytyykin kokeilla kunhan raparperit taas kukoistaa :)

    VastaaPoista