tiistai 22. toukokuuta 2012

Mansikkamousse


4-6 annosta

italialainen marenki
50 g huoneenlämpöisiä valkuaisia
5 g sokeria
  • vaahdota
50 g sokeria
20 g vettä
  • mittaa kattilaan
  • kuumenna 120 °C ja lisää vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
  • jatka vaahdottamista kunnes vaahto on haaleaa
10 g sitruunamehua
  • lisää vaahtoon

mousse
180 g mansikkapyrettä
  • kuumenna kattilassa
½ pkt mansikanmakuista jelly/jello-jauhetta
  • lisää kuumaan pyreeseen ja anna jäähtyä
  • lisää italialaisen marengin sekaan
150 g kermaa
  • vaahdota ja lisää
  • jaa annoskulhoihin ja laita kylmään hyytymään


4 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköistä! Kaunis annos!

    VastaaPoista
  2. Heippa! Semmosta leivontaan liittyvää kyselisin, että ootko käyttäny tuolla viime vuoden postauksien puolella olevassa mustikka-vaniljamoussekakussa isoja vai pieniä liivatelehtiä? Suunnittelin kokeilevani herkullisen näköistä kakkua, mutta liivatteen vähäinen määrä vähän mietityttää. Siksi tulikin mieleeni, että jos sulla on käytössä niitä suuria liivatelehtiä, mitä tukusta saa. Kiitos paljon vastauksesta! :)

    VastaaPoista
  3. Heippa,

    Kyseisessä kakussa on ihan tavallisia pieniä Meiran liivatelehtiä :) Kyllä kakku kasassa pysyy sillä määrällä. Itse en pidä kovin "tiukoista" kakuista saati liivatekiilteistä kakun päällä joten suosin pehmeämpiä rakenteita :)

    VastaaPoista
  4. Okei, kiitos paljon nopeasta vastauksesta! :) Joo, liian liivatteinen kakku on aivan hirveetä, mut sekin on huono jos kakku suunnilleen levahtaa tarjoilun aikana pitkin pöytiä.. Hyvä että semmosta ei siis ole odotettavissa. Ei muuta kuin kakkua tekemään!

    VastaaPoista