sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Laskiaispullat


18 kpl 40 g pikkupullaa

pullataikina
200 g maitoa
8 g kuivahiivaa
  • sekoita hiiva lämpöiseen maitoon
70 g sokeria
4 g suolaa
2 g kardemummaa
3 g vaniljasokeria
20 g kananmunaa
80 g pehmeää voita
400 g vehnäjauhoja
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon
  • vaivaa taikinaa 12 minuuttia
  • anna levätä peitettynä noin 30 minuuttia
  • jaa taikina paloiksi ja pyöritä pulliksi
  • anna pullien nousta kaksinkertaisiksi
  • nousemista voi nopeuttaa laittamalla lavuaariin kuumaa vettä ja pelti lavuaarin päälle
1 kananmuna
raesokeria
mantelilastuja tai -rouhetta
  • voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria, mantelia tai molempia
  • paista 200 °C noin 10 minuuttia




täyte
2 dl vispikermaa
  • vaahdota
tomusokeria
vaniljasokeria
  • mausta vaahto maun mukaan
vadelmahilloa
mantelimassaa
  • halkaise pullat ja pursota pohjapuolen reunaan kermavaahtorengas
  • täytä keskus hillolla, mantelimassalla tai molemmilla
tomusokeria
  • sirota pullien päälle




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti