4 annosta
2 dl kuohukermaa
½ dl maitoa
1 vaniljatanko
- mittaa kerma ja maito kattilaan, raaputa sekaan vaniljatangon siemenet
- kiehauta ja poista vaniljatanko
40 g sokeria
- vatkaa kevyesti
- kaada kuuma neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keltuaisten sekaan
- jaa massa annosvuokiin
- laita vuuat isompaan vuokaan ja kaada sinne kiehuvaa vettä puoleen väliin annosvuokia
- kypsennä uunissa 150 °C noin 40 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt
- anna jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään
- ripottele pinnalle ja karamellisoi kaasupolttimella
♥ ♥ ♥
Ai että, creme brulee on kyllä ollut pitkään kokeilulistalla. Jostain syystä en pitänyt siittä aiemmin (liekö saanut joskus huonoa bruleeta) mutta nyt olen löytänyt ihastukseni uudelleen. :) Kauniit kuvat btw!
VastaaPoista