keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Crème brûlée


4 annosta

2 dl kuohukermaa
½ dl maitoa
1 vaniljatanko
  • mittaa kerma ja maito kattilaan, raaputa sekaan vaniljatangon siemenet
  • kiehauta ja poista vaniljatanko
4 keltuaista
40 g sokeria
  • vatkaa kevyesti
  • kaada kuuma neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keltuaisten sekaan
  • jaa massa annosvuokiin
  • laita vuuat isompaan vuokaan ja kaada sinne kiehuvaa vettä puoleen väliin annosvuokia
  • kypsennä uunissa 150 °C noin 40 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt
  • anna jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään
raakaruokosokeria
  • ripottele pinnalle ja karamellisoi kaasupolttimella




1 kommentti:

  1. Ai että, creme brulee on kyllä ollut pitkään kokeilulistalla. Jostain syystä en pitänyt siittä aiemmin (liekö saanut joskus huonoa bruleeta) mutta nyt olen löytänyt ihastukseni uudelleen. :) Kauniit kuvat btw!

    VastaaPoista