sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Runebergin tortut


noin 12 kpl

taikina
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
  • vaahdota
2 kananmunaa huoneenlämpöisenä
  • lisää yksitellen hyvin vatkaten
¾ dl mantelirouhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl keksimuruja
1 ½ tl leivinjauhetta
  • yhdistä kuivat aineet
1 dl kermaa
  • lisää vuorotellen kerma ja kuivat aineet
2-5 tippaa karvasmanteliaromia
  • mausta taikina
  • jaa taikina vuokiin ja paista 175 °C noin 20-25 minuuttia
  • kumoa ympäri ja anna jäähtyä

kostutusliemi
8 dl vettä
200 g sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • keitä ja anna jäähtyä
  • siivilöi kuoriraaste pois
punssia tai rommia
  • mausta 
  • upota tortut nopeasti liemeen
  • kostutusliemi riittää isompaankin määrään

koristeluun
vadelmahilloa
tomusokeri-vesiseosta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti