sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Pistaasi-limekakku


taikina
150 g kuorittuja ja suolattomia pistaasipähkinöitä
½ tl vihreitä kardemummansydämiä
  • hienonna ja laita kulhoon
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
  • lisää ja sekoita murumaiseksi
3 kananmunaa
1 ½ dl bulgarian jogurttia
  • lisää ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kaada taikina voideltuun 20 cm kakkuvuokaan
  • paista 175 °C uunin keskitasolla noin 50 minuuttia


limesiirappi
1 ¼ dl sokeria
¾ dl vettä
1 limen raastettu kuori ja mehu
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
  • anna kiehua kasaan
  • valele kypsän kakun päälle
  • tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti