sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Nutella-cookiedough -juustokakku



Tätä kakkua tehdessäni tein tietoisesti todellisen överikakun :D Pohjana kakussa on mutakakku, jonka päällä cookie-taikinatäyte sekä Nutella-juustomoussea. Mutakakun taikinasta tulee pohjan lisäksi toinen pieni mutakakku, josta voi leikata koristeeksi kuutioita.


18 cm reunavuoka

pohja
170 g tummaa suklaata
115 g voita
  • mittaa kulhoon ja sulata
90 g fariinisokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
  • lisää ja sekoita
3 kananmunaa
  • lisää ja sekoita
70 g vehnäjauhoja
  • lisää ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  • kaada halkaisijaltaan 18 cm ja 16 cm vuokiin ja paista 170 °C noin 15 minuuttia
  • anna jäähtyä


cookiedough-täyte
35 g voita huoneenlämpöisenä
40 g tuorejuustoa
40 g fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi
50 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
  • lisää ja sekoita
40 g maitosuklaahippuja
30 g fudge chunks -hippuja
  • kääntele joukkoon
  • levitä massa jäähtyneen pohjan keskelle


Nutella-juustomousse
200 g tuorejuustoa
150 g crème fraîchea
90 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja vispaa kuohkeaksi
150 g Nutellaa
50 g maitosuklaata
  • sulata ja lisää massaan
3 liivatetta
50 g maitoa
  • sulata liotetut liivatteet kuumaan maitoon ja lisää massaan
200 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele massaan
  • kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta
  • nosta kylmään ja anna hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään
  • koristele esimerkiksi Nutellalla, browniekuutioilla sekä suklaa- ja fudgehipuilla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti