lauantai 13. helmikuuta 2016

Nutella-juustokakku



Mikäpä olisi parempi herkku ystävänpäiväksi kuin Nutella-juustokakku :) Superherkku Nutella-juustokakku kätkee sisälleen myös Xanté-päärynöitä.


20 cm reunavuoka

pohja
110 g kaurakeksejä
  • hienonna
40 g voita
  • sulata
15 g fariinisokeria
10 g tummaa kaakaojauhetta
  • yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin
  • painele vuoan pohjalle


Xanté-päärynät
200 g tuoretta päärynää
  • kuori ja kuutioi kattilaan
15 g fariinisokeria
30 g Xantéa
  • lisää ja keitä seosta, kunnes päärynät alkavat pehmetä ja kaikki neste on hävinnyt
  • levitä kakun pohjan päälle


täyte
230 g Nutellaa
  • sulata 
300 g Philadelphia-juustoa
150 g crème fraîchea
75 g kermaa
160 g sokeria
20 g maizenaa
12 g vaniljasokeria
1 mm suolaa
2 isoa kananmunaa
3 isoa keltuaista
  • yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi
  • kaada täyte vuokaan
Nutellaa
  • sulata ja pursota pisteitä kakun pintaan
  • vedä esimerkiksi hammastikun avulla pisteet sydämen muotoisiksi
  • paista 150 °C noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna olla uunissa vielä 40 minuuttia
  • kakku saa hytistä hieman, asettuu kunnolla jäähtyessään
  • kakku on parasta aikaisintaan seuraavana päivänä







2 kommenttia: